Usein Kysytyt Kysymykset

Yleistä palvelusta

Mikä tämä palvelu on?

Käyttäjiensä rakastama Suomen johtava tanssien, erityisesti lavatanssien, palvelu Tanssi.net lakkasi toimimasta tammikuun puolessa välissä. Yksi keskeisimpiä vanhan Tanssi.netin ominaisuuksia oli kalenteri. Tämän palvelun on tarkoitus olla aluksi korvaaja Tanssi.netin kalenterille, ja myöhemmin myös joillekin muille osuuksille.

Kuka on palvelun takana?

Pääasiallisen vetovastuun uuden palvelun kehittämisestä on ottanut Mikko Ahonen. Mikko on pitkän linjan it-ammattilainen ja tanssinharrastaja, joka on käyttänyt tanssi.netiä melkein päivittäin jo lähemmäs 10 vuotta. Kehitystyöhön on osallistunut myös joukko vapaaehtoisia. Virallisesti toimintaa pyörittää Kalenterppi Oy.

Kuka palvelun omistaa?

Tanssi.netin domain-nimen omistaa ja sitä hallinnoi yhä edellinen ylläpitäjä Matti. Uutta palvelua on kehittänyt pääasiassa Mikko Ahonen ja Matti hyvässä yhteishengessä.

Liiketoiminta on siirtynyt Mikon perustamaan uuteen yritykseen Kalenterppi Oy:hyn. Nimen taustalla on vitsi siitä, että Tanssi.netistä piti tulla kalenteri, mutta siitä tulikin toiminnanohjausjärjestelmä eli ERP:pi.

Asiakkaat ovat siirtyneet uuteen yritykseen vanhoina asiakkaina ja olemme kunnioittaneet vanhoja sopimuksia ja hintoja. Koska laskutuksessa on ollut taukoja, olemme tehneet tulkintaa siitä kenen uskomme haluavan jatkaa palvelun käyttöä. Koska kyseessä on arvaus, siinä voidaan mennä myös vikaan. Mitään pakkoa e ole käyttää palvelua tai maksaa siitä. Helpoiten irtisanot sopimuksen kirjautumalla järjestelmään vanhoilla tunnuksillasi ja päivittämällä tilaukset tällä sivulla.

Mikä erottaa Tanssi.netin muista kalentereista?

Tanssi.net on maailmanlaajuisesti uniikki kalenteripalvelu.

Se ei ole pelkästään kalenteri vaan oikeastaan lavatanssitoimijoiden keskinäinen toiminnanohjausjärjestelmä, jolla solistit, orkesterit, ohjelmatoimistot, tanssilavat jne. yhdesssä päivittävät kalenteritapahtumia ja niihin liittyviä taustatietoja.

Toiminnanohjausjärjestelmä tarkoittaa tässä sitä, että tietojen syöttö on monimutkainen prosessi, johon liittyy käyttövaltuuksia, rooleja joissa toimitaan, ja erilaisia syöttönäkymiä eri tahoille. Järjestelmä on taustalla todella paljon monimutkaisempi kuin vain pelkkä kalenteri.

Samanlaista palvelua kuin Tanssi.net, ei pysty toteuttamaan pelkällä kalenteritietojen syötöllä koska taustatiedot ja tapahtumatiedot eivät ole ristiinlinkitettyjä. Eikä sellaista pystytä toteuttamaan ilman nykyisen kaltaista laajaa toimijoiden yhteistyötä.

Mitä tapahtui vanhalle Tanssi.netille?

Vanhan palvelun alusta oli tullut tiensä päähän jo joitakin vuosia sitten. Palvelu hajosi kuitenkin yllättäen 17.1.2024 lopullisesti siten, ettei sen korjaaminen ollut enää realistista. Tämän jälkeen toteutettiin koko järjestelmä pikaisesti uudestaan kevään 2024 aikana. Palvelun kehitys jatkuu yhä aktiivisesti.

Miten uusi palvelu sai alkunsa?

Kun vanha palvelu lakkasi toimimasta, joukko vapaaehtoisia kääri hihat ja alkoi toteuttamaan uutta korvaavaa palvelua. Tekijöitä yhdisti halu säilyttää itselle rakas, olemassaoleva Tanssi.net -palvelu. Tekemisen motiivi ei ollut kaupallinen.

Palvelun kalenteritoiminnot toteutettiin noin viikossa, mutta vasta sen tekemisen yhteydessä paljastui uuden palvelun toteuttajille vanhan palvelun taustalla olevien ominaisuuksien monimutkaisuus. Toiminnanohjausjärjestelmäprojekteja tehdään tyypillisesti vähintään pari vuotta. Tässä vastaavat ominaisuudet tehtiin muutamassa kuukaudessa.

Onko rekisteröityminen maksullista?

Käyttäjän rekisteröiminen palveluun on maksutonta. Maksulliset palvelut pitää erikseen tilata eikä niitä voi aktivoida vahingossa.

Maksullisia palveluita ovat esimerkiksi tanssijoiden jäsenyydet (maksu tapahtuu luottokortilla tai MobilePayllä) tai tapahtumapaikkojen tai esiintyjien tilaukset, jotka laskutetaan.

Jäsenyyksia ja tilauksia voi katsella ja hallinnoida tällä sivulla.

Onko tänään varmasti tanssit paikassa X?

Tanssi.net on kalenteri. Emme tiedä sen enempää tapahtumista kuin mitä Tanssi.netin kalenterissa näkyy. Jos olet kuullut huhua tapahtuman tai esiintyjän peruuntumisesta, voit tarkistaa viimeisimmän tiedon tapahtumapaikan tai esiintyjän verkkosivuilta. Järjestäjään voi myös olla yhteydessä. Meillä ei ole muita yhteystietoja järjestäjille tai esiintyjille kuin ne, mitä kalenterisivuilta löytyy. Ilmoita toki mielellään ylläpidolle, jos olet kuullut tapahtuman tai esiintyjän perumisesta. Voimme päivittää kiireellisissä tilanteissa tiedon Tanssi.netiin, jotta tieto on kaikkien saatavilla. Joudumme kuitenkin varmistamaan tiedon ensisijaisista lähteistä.

Mistä musiikkilajista Olavi Virta on kuuluisa?

Tangosta.

Voitteko järjestää esiintyjän keikalle? Voisitteko järjestää meille keikan?

Tanssi.net ei ole ohjelmatoimisto. Emme järjestä esiintyjiä tapahtumapaikalle, emmekä esiintymisiä esiintyjille. Ole suoraan yhteydessä ohjelmatoimistoon, tapahtumapaikkaan tai esiintyjään.

Vanhassa tanssi.netissä oli ominaisuus X, joka oli minulle tärkeä! Tuleeko sitä?

Tanssi.netistä pyritään tuomaan kaikki keskeiset ominaisuudet jotka ovat tehneet siitä rakastetun palvelun. Koska uuden järjestelmän kehittämisessä on ollut poikkeuksellinen kiire, on toteuttamista priorisoitu tiukasti.

Fokus oli pitkään esiintyjien, tapahtumanjärjestäjien, lavaisäntien ja ohjelmatoimistojen ominaisuuksissa, että tapahtumien syöttö järjestelmään saatiin rullaamaan. Ilman tapahtumatietoja ei palvelu toimi. Pääosa järjestelmän ominaisuuksista koskee tapahtumien lisäämistä, niihin liittyviä käyttöoikeuksia jne.

Järjestelmässä on noin 150 näyttöä tietojen päivittämiseen, 15 näyttöä tanssijoille sekä 100 näyttöä järjestelmän ylläpitoon. Kyseessä on keskikokoinen toiminnanohjausjärjestelmä, ERP.

Myös vanhaa sisältöä, kuten vanhoja tapahtumia ja tanssiaiheista tietoutta, on tarkoitus tuoda jossain vaiheessa, mutta tästä ei ole vielä tietoa.

Kalenteri

Miten seuraan palvelun kehittymistä?

Parhaiten voit seurata palvelun kehittymistä uutiset-sivulta.

Voit myös pistää Tanssi.net Facebook-profiilin seurantaan. Siellä avaamme enemmän palvelun kehittämisen taustoja.

Tarkoitus on myös käynnistää jossain vaiheessa tiedottaminen postituslistalla. Voit liittyä postituslistalle rekisteröitymällä ja siirtymällä sivulle Omat tiedot.

Selkeissä virhetilanteissa haluamme päästä heti ongelmien juurille, jotta voimme korjata ne. Ei tarvitse arkailla ottaa yhteyttä, jos löytyy joku todellinen ongelma. Vaikka olemmekin pyrkineet testaamaan järjestelmää, järjestelmien käyttööonotossa on aina joskus puutteita.

Voitteko kertoa lisätietoja paikasta X?

Meillä ei ole tietoja tapahtumapaikoista joita ei näy julkisesti kalenterissa. Emme tiedä esimerkiksi paikkojen esteettömyydestä tai listaamattomista yhteystiedoista. Ole suoraan yhteydessä tapahtumapaikkaan. Jos et löydä tietoja kalenterista, käytä numerotiedustelua tai Googlea.

Teillä on väärää tai vanhaa tietoa sivustolla! Miten voin enää luottaa tanssikalenteriin?

Tanssikalenteriin tulee tietoja monesta lähteestä: tanssipaikoilta itseltään, ohjelmatoimistoilta, esiintyjiltä ja käyttäjiltä.

Koska kilpailu tanssijoista on joskus kovaakin, käy myös niin että tapahtumailmoitus on niin markkinointihenkinen että siitä saa väärän käsityksen tapahtuman sijainnista tai luonteesta.

Pyrimme siivoamaan tällaiset ylilyönnit pois heti kun me saamme niistä tiedon. Kuitenkin tieto voi joskus olla hetken vanhentunutta.

Muutenkin tilanteet muuttuvat. Esiintyjä sairastuu tai tulee muu peruutus. Nämäkään eivät aina näy välittömästi Tanssi.netissä.

Joskus tietojen syötössä myös tapahtuu inhimillinen virhe.

Tanssi.netissä on myös kattava joukko erilaisia ominaisuuksia, jota tapahtumanjärjestäjä ei ole osannut käyttää oikein. Tapahtuman peruminen on eri asia kuin esiintyjän peruminen, ja myös eri asia kuin tapahtuman poistaminen tai siirtäminen luonnokseksi.

Toisaalta joskus käy myös niin, että tieto on Tanssi.netissä oikein kun se on melkein kaikkialla muualla väärin, jopa tanssinjärjestäjän omilla verkkosivuilla.

Tähänkin on monta syytä. Tanssinjärjestäjä voi olla eri henkilö kuin se, joka päivittää verkkosivuja. Verkkosivujen päivittäminen voi olla työlästä. Verkkosivut voi unohtua päivittää, koska ihmiset katsovat tiedot useammin Tanssi.netistä kuin omilta verkkosivuilta. Tanssi.netin kehittyneet ominaisuudet mahdollistavat sen, että esimerkiksi esiintyjän peruuntumisesta tiedottaminen on mahdollista tavalla joka ei kaikissa muissa palveluissa onnistu.

Tanssi.netiin tulee myös päivityksiä useammasta lähteestä: suoraan käyttäjiltä, ylläpidolta, tapahtuman järjestäjältä ja orkestereilta. Siksi Tanssi.netissä pystytään reagoimaan nopeammin.

Jos sinulle on todella tärkeää, että tiedot ovat oikein, esimerkiksi varattaessa majoitusta jota ei voi perua ja se on kiinni esiintyjästä, kannattaa olla suoraan puhelimitse tai sähköpostilla yhteydessä tapahtumapaikkaan asioiden varmistamiseksi.

Miksi kalenteri näyttää etäisyydet väärin?

Etäisyys on monimutkainen käsite. Google Mapsissakin on usein useita reittivaihtoehtoja, ja matkan pituus riippuu valitusta reitistä.

Tanssi.net ei sisällä karttatietoa. Voisimme käyttää Google Mapsin tai muiden kaupallisten toimijoiden rajapintoja tarkan etäisyyden hakemiseen, mutta niiden käyttö maksaa rahaa. Lisäksi rajapintojen käyttö todennäköisesti hidastaisi jonkun verran käyttöliittymää, koska etäisyyksiä ei voi laskea etukäteen -- ne riippuvat myös lähtöpisteestä.

Koska palvelun tulot eivät nykyisellään vielä kata sen ylläpitokustannuksia eikä varsinkaan jatkokehitystä, emme voi ottaa maksuttomassa palvelussa ottaa käyttöön ominaisuuksia, joiden pyörittäminen maksaa rahaa.

Lisäksi käytämme muutamia temppuja siihen, että palvelu on nopea. Koska sivut ovat kaikille sisäänkirjautumattomille käyttäjille samat, sivut voidaan tavallaan luoda etukäteen, it-kielellä sanotaan että ne tulevat välimuistista. Etäisyyksiä ei siis lasketa etukäteen, vaan ne lasketaan (ja järjestetään) lähtöpisteen perusteella vasta selaimessasi.

Olemme toteuttaneet palvelun tavalla joka ei vaadi palvelumaksuja, mutta on kuitenkin käytännössä lähes yhtä hyvä kuin kaupallisten etäisyystietojen käyttö. Kalenterisivulla näytetään suuntaa-antavat etäisyydet, jotka ovat minimietäisyyksiä linnuntietä. Sillä löydät lähellä lähtöpistettä olevat tapahtumapaikat.

Etäisyydet lasketaan Haversine-kaavalla, joka laskee kahden paikan välisen etäisyyden pallon pinnalla. Etäisyyden ilmaiseva teksti on linkki Google Mapsiin, josta voit tarkastella reittivaihtoehtoja ja reittien pituuksia. Lisäksi tapahtumapaikan sivuilta löydät koordinaatit, jotka on kopioitavissa esim. navigaattoriin.

Paikkatietoja on päivitetty erilaisista lähteistä. Alun perin tiedot ovat Maanmittauslaitokselta. Paikkatiedoissa on ollut myös virheitä. Sama koskee kaupallisiakin karttapalveluita. Jos havaitset vriheitä sijaintitiedoissa, olethan yhteydessä ylläpitoon.

Miksi tapahtuma jonka lisäsin, näkyy minulla, mutta ei toisella henkilöllä?

Vanhassa Tanssi.netissä kaikki tiedot tulivat heti näkyviin. Toteutus oli kuitenkin teknisesti erilainen kuin nykyisessä Tanssi.netissä. Nykyinen Tanssi.net käyttää tietokantaa, eikä tiedostoja.

Vanhan Tanssi.netin etu oli, että palvelun suorituskyky on erinomainen myös silloin, kun käyttäjiä on paljon. Heikkoutena on puolestaan, että on hankalampaa tehdä sellaisia sivuja, jotka yhdistelevät tietoa uudella tavalla ja riippuvat käyttäjän valinnoista.

Koska tiedot muuttuvat suhteellisen harvoin, ja pääosa sisällöstä on käyttäjästä riippumatonta, nykyisessä Tanssi.netissä säilytetään pääosa sivuista ns. välimuistissa 15 minuutin ajan. Näin pystymme tarjoamaan pääosalle käyttäjistä nopeat sivulataukset ja vähentämään palvelinkuormaa. Tämä tarkoittaa sitä, että näkemäsi tieto voi olla maksimissaan 15 minuuttia vanhaa.

Sisäänkirjautuneet käyttäjät näkevät kuitenkin aina tuoreen version sivusta.

Minulta unohtui tavara tapahtumapaikkaan. Voisitteko lähettää sen minulle?

Tanssi.net ei välitä löytötavaroita. Emme myöskään välitä pyyntöjä unohtuneista tavaroista. Ole suoraan yhteydessä tapahtumapaikkaan. Meillä ei ole myöskään saatavilla muita yhteystietoja tapahtumapaikkoihin kuin se, mitä Tanssi.netin julkiselta sivulta löytyy.

Viestintä

Miten seuraan palvelun kehittymistä?

Parhaiten voit seurata palvelun kehittymistä uutiset-sivulta.

Voit myös pistää Tanssi.net Facebook-profiilin seurantaan. Siellä avaamme enemmän palvelun kehittämisen taustoja.

Tarkoitus on myös käynnistää jossain vaiheessa tiedottaminen postituslistalla. Voit liittyä postituslistalle rekisteröitymällä ja siirtymällä sivulle Omat tiedot.

Selkeissä virhetilanteissa haluamme päästä heti ongelmien juurille, jotta voimme korjata ne. Ei tarvitse arkailla ottaa yhteyttä, jos löytyy joku todellinen ongelma. Vaikka olemmekin pyrkineet testaamaan järjestelmää, järjestelmien käyttööonotossa on aina joskus puutteita.

Oletteko sosiaalisessa mediassa? Teillä oli aiemmin Facebook-profiili jota ei enää näy.

Harva käyttäjä ymmärtää, kuinka hankala sosiaalinen media on yritysten kannalta. Toisaalta se tuo yrityksille näkyvyyttä, mutta välillä sosiaalisen median palveluiden toiminta on kyseenalaista eikä oikein kenenkään edun mukaista. Sosiaalisessa mediassa algoritmit päättävät, mitä sisältöä käyttäjille näytetään.

Facebookissa Tanssi.netillä oli profiili, jolla oli yli 4000 kaveria. Profiilia käytettiin lähes yksinomaan uusista ominaisuuksista tiedottamiseen. Sivulla ei ollut mitään asiatonta materiaalia Silti kyseinen profiili suljettiin yhteisönormien vastauksena. Jopa päivityksestä vastaavan henkilön henkilökohtainen Facebook-profiili poistettiin. Pidämme mahdollisena, että profiili on poistettu häiriköinnin seurauksena.

Vaikka sisältö oli sellaista, että ymmärtääkseni pääosa kavereista nimenomaan olisi halunnut seurata tilin kautta palveluun tapahtuvia muutoksia, postauksia näytettiin vain hyvin rajatusti. Käytännössä vain mainostamalla olisi saanut postauksille näkyvyyttä, joka tuntuu järjettömältä jos sekä lukija että tiedon tuottaja haluaisivat että kaikki postaukset näkyvät.

Sosiaalisen median linkit ovat myös siinä mielessä hankalia, että esimerkiksi Facebookin tykkäysnappia ei voi lisätä sivustolle ilman että käytännössä osallistuu käyttäjien henkilötietojen jakamiseen Facebookille. Koska emme halua olla sellaisessa mukana, sivullamme ei ole tällaista nappia. Sivun alalaidasta löydät linkit, jota kautta löydät sosiaalisen median profiilimme.

Palvelun maksullisuus

Onko rekisteröityminen maksullista?

Käyttäjän rekisteröiminen palveluun on maksutonta. Maksulliset palvelut pitää erikseen tilata eikä niitä voi aktivoida vahingossa.

Maksullisia palveluita ovat esimerkiksi tanssijoiden jäsenyydet (maksu tapahtuu luottokortilla tai MobilePayllä) tai tapahtumapaikkojen tai esiintyjien tilaukset, jotka laskutetaan.

Jäsenyyksia ja tilauksia voi katsella ja hallinnoida tällä sivulla.

Onko tapahtumien lisääminen maksullista?

Yksittäisten tapahtumien lisääminen on maksutonta, mutta voit myös erikseen tilata maksullisia palveluita joilla saat näkyviin lisätietoja tai käytöstä tulee helpompaa.

Maksulliset palvelut tulee erikseen aktivoida. Ei tarvitse pelätä, että saisit laskun pelkästään palvelun käytöstä ilman että olet tilannut palvelun.

Poikkeuksen tähän muodostavat sellaiset tunnukset, jotka on tuotu vanhasta Tanssi.netistä ja joilla on aiemmin ollut maksullinen palvelu. Ne tulkitaan vanhoiksi asiakkaiksi, ja silloin lähetämme heille laskun. Jos et kuitenkaan halua käyttää maksullista palvelua, voit kytkeä palvelun pois päältä eikä laskua tarvitse maksaa.

Palvelu on vaatinut tähän asti merkittävää ylläpitotyötä, jonka kustannuksia on katettu pääosin ilmoitusmaksuilla ja osin mainoksilla. Pääosa ylläpitotyöstä on liittynyt tietojen paikkansapitävyydestä huolehtimiseen ja neuvontaan. Jonkun verran on toki ollut myös varsinaista järjestelmän ylläpitoa. Tulot eivät ole riittäneet siihen, että tätä työtä olisi voitu tehdä kokonaan palkallisesti.

Tarkoitus ei ole jatkossakaan tehdä Tanssi.netistä aggressiivisesti kaupallista palvelua. Toisaalta on epätodennäköistä että ilmoitusmaksuista voitaisiin kokonaan luopua ja samalla säilyttää nykyinen palvelun sisällöllinen laatu. Ainakin toistaiseksi ilmoitusmaksut pidetään ennallaan.

Markkinoille on tullut kaupallisia, edullisia tai jopa ilmaisia kilpailevia palveluita, jotka tarjoavat vain kalenterin, ja joihin on kopioitu pohjalle tiedot vanhasta Tanssi.netistä. Kopiointi on tehty luvatta. Niiden kustannusrakenne ja ominaisuudet eivät pidemmällä tähtäimellä mahdollista samanlaista tietojen ylläpitoa kuin tanssi.netissä on ollut. Tanssi.netistä kopioiduista laadukkaista tiedoista syntyy valheellinen kuva, että kyseiset palvelut pystyisivät tarjoamaan tietoa yhtä laadukkaasti myös jatkossa, kun eivät voi enää kopioida tietoa muualta.

Tämän palvelun kehittäjien tavoitteena on säilyttää Tanssi.net ja sen toimintaperiaate mahdollisimman samanlaisena kuin se on ollut. Jos joku toimii, miksi rikkoa sitä? Toisaalta rehdissä kilpailussa ei ole mitään ongelmaa, se kirittää kaikkia.

Voisitteko lisätä puolestani oheisen tapahtuman kalenteriin?

Tapahtumia tulee paljon, emmekä voi lisätä tapahtumia tapahtumajärjestäjän tai orkesterin puolesta. Pelkkä järjestelmän ylläpito vie enemmän resursseja kuin mitä ylläpidolla on, puhumattakaan jatkokehityksestä.

Mikäli tapahtumia on paljon, kannattaa perehtyä järjestelmän ominaisuuteen, jossa tapahtumia voi lisätä tapahtumasarjoina. Tämä ominaisuus edellyttää tilausta.

Vielä helpompaa tapahtumien lisääminen on tekoälyrobotti Ainon avulla. Voit syöttää tapahtumien tiedot tekstikenttään, jolloin tekoälyrobotti luo tapahtumista tapahtumasarjan. Yhteiset tiedot tarvitsee syöttää vain yhteen kertaan. Myös tämä ominaisuus edellyttää tilausta.

Jos puolestaan yksittäisen tapahtuminen lisääminen tuntuu hankalalta, sivustolta löytyy lyhyitä ohjevideoita, joiden avulla kaikki ovat onnistuneet tapahtumia lisäämään.

Jos tapahtuman lisäämisessä on teknisiä haasteita, kannattaa lukea tämä ohje.

Mikäli tapahtumien lisäämiseesä on ongelmia senkin jälkeen kun on katsonut ohjevideot ja lukenut ylläolevan ohjeen, voit olla yhteydessä ylläpitoon.

Olemme harkinneet että voisinme tarjota tapahtumien lisäämistä maksullisille käyttäjille lisämaksullisena palveluna, josta veloittaisimme noin 25 euroa per lisätty tapahtuma. Jos tämä on sellainen palvelu, jonka haluat ostaa, voit olla yhteydessä ylläpitoon.

Rekisteröityminen

Onko rekisteröityminen maksullista?

Käyttäjän rekisteröiminen palveluun on maksutonta. Maksulliset palvelut pitää erikseen tilata eikä niitä voi aktivoida vahingossa.

Maksullisia palveluita ovat esimerkiksi tanssijoiden jäsenyydet (maksu tapahtuu luottokortilla tai MobilePayllä) tai tapahtumapaikkojen tai esiintyjien tilaukset, jotka laskutetaan.

Jäsenyyksia ja tilauksia voi katsella ja hallinnoida tällä sivulla.

Mistä musiikkilajista Olavi Virta on kuuluisa?

Tangosta.

Sisäänkirjautuminen

Mitä teen kun sisäänkirjautuminen ei onnistu?

Jos et pysty kirjautumaan sisään vanhalla tanssi.netin tunnuksellasi, se voi johtua siitä, että olet unohtanut salasanan tai sähköpostiosoitteen.

Jos epäilet unohtaneesi salasanan, voit kokeilla nollata salasanasi sivulla nollaa salasana.

Jos et saa nollauslinkkiä sähköpostiisi, tarkasta roskapostikansio.

Jos nollauslinkki ei löydy roskapostikansiostakaan, voi olla että olet muistanut sähköpostiosoitteesi väärin.

Joissain tilanteissa yksi tunnus on liitetty vanhassa Tanssi.netissä useaan sähköpostiosoitteeseen. Uudessa Tanssi.netissä voi olla vain yksi ensisijainen sähköpostiosoite. Tällöin sisäänkirjautuminen epäonnistuu. Silloin kannattaa olla yhteydessä ylläpitoon.

Jos et pääse käsiksi vanhaan sähköpostilaatikkoon, etkä saa kiinni aiempaa käyttäjää joka tunnuksia hallinnoi, kannattaa rekisteröidä uusi tili. Joudut hakemaan käyttövaltuuksia uudelleen.

Joskus sisäänkirjautuminen epäonnistuu, koska sama sähköpostiosoite on liitetty useaan tunnukseen. Järjestelmä ei voi tietää, mille tilille yrität kirjautua. Näissä tapauksissa sisäänkirjautumisen yhteydessä näytetään lista koodeja (merkkejä a-f, numero ja väliviiva). Voit käyttää tätä koodia sähköpostiosoitteen tilalla sisäänkirjautumisessa.

Minulla oli käyttäjätunnus ja salasana tanssi.netiin, voinko käyttää niitä?

Käyttäjätunnukset ja salasanat on tuotu vanhasta palvelusta uuteen. Aivan kaikkia vanhoja tapahtumien, tanssipaikkojen, orkesterien, solistien ja muiden esiintyjien taustatietoja ei ole ole tuotu.

Sisäänkirjautuminen hoituu useimmille käyttäjille vanhalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Jos sisäänkirjautuminen ei onnistu tai et muista salasanaasi, käytä salasanan nollausta.

Käyttövaltuudet

Miten tarkastan käyttövaltuuteni?

Vasemmassa laidassa näkyy palkki ylläpitotoiminnoista. Alimpana näkyy "Käyttöoikeudet". Painamalla kyseistä linkkiä siirryt sivulle, jossa näkyvät käyttövaltuutesi. Sieltä voit myös anoa käyttövaltuuksia.

Jos haluat lisätä tai muokata tapahtumaa jonkun esiintyjän näkökulmasta käsin, sinulla pitää olla esiintyjälle joko oikeus "esiintyjän tietojen päivitys" tai "esiintyjän tapahtumatietojen päivitys". Esiintyjä voi lisätä tapahtumasta vain rajalliset tiedot ja lisätä tapahtumaan vain sellaisia esiintyjiä, joiden puolesta hänellä on oikeus muuttaa tapahtumatietoja.

Jos haluat lisätä tai muokata tapahtumaa tapahtumanjärjestäjän näkökulmasta käsin, sinulla pitää olla "tapahtumapaikan päivitysoikeus" tai "tapahtumapaikan tapahtumatietojen päivitysoikeus" sille paikalle, johon haluaa lisätä tapahtuman. Tapahtumanjärjestäjä saa muokata vapaasti kaikkia muita tapahtuman tietoja kuin tapahtumapaikkaa.

Tapahtumat (myös tapahtumasarjat, jos sinulla on tilaus jossa kyseinen ominaisuus on) lisätään aina joko tapahtuman järjestäjän tai esiintyjän näkökulmasta. Nämä puolestaan löytyvät tapahtumapaikkojen tai esiintyjien sivuilta.

Käyttövaltuuksistasi riippuen kyseisellä sivulla pitäisi näkyä laatikko kustakin tapahtumapaikasta tai esiintyjästä, joihin sinulla on liitetty joku käyttövaltuus.

Laatikoiden alaosassa on painonappeja riippuen käyttövaltuuksistasi. Jos sinulla on oikeus lisätä tapahtumia kyseiseen kohteeseen, pitäisi olla nappi "Lisää tapahtuma", jolla tapahtuman lisääminen onnistuu kyseiselle tapahtumapaikalle tai esiintyjälle. Jos sinulla on tilaus, johon kuuluu tapahtumasarjojen ylläpito, siellä näkyy myös nappi "Lisää tapahtumasarja".

Tapahtumapaikkojen lisääminen ja muokkaaminen

Miksi tapahtumapaikka puuttuu listoilta?

Palvelussa on tuhansia tapahtumapaikkoja, joista vain osa on aktiivisia. Kalenterissa ja listoilla näytetään vain sellaiset paikat, joille on lisätty tapahtumia. Julkaise paikalle tapahtumia, ja paikka tulee automaattisesti listoille.

Toinen syy paikan puuttumiselle listoilta on, että se puuttuu järjestelmästä. Uusia paikkoja ei ole vielä välttämättä lisätty järjestelmään. Voit ehdottaa tapahtumapaikkaa tällä lomakkeella.

Kolmas syy sille, että paikka puuttuu kalenterista ja listoilta on, että se on merkitty luonnokseksi. Luonnoksia ei näytetä listoilla. Jos sinulla on oikeus päivittää paikan tietoja, tarkista että sitä ei ole merkitty luonnokseksi. Voit tarkistaa käyttövaltuudet päivittää paikan tietoja tältä sivulta.

Käyttövaltuudet näet myös esiintyjälistalta. Jos paikalle näkyy kortti, sinulla on jotain käyttövaltuuksia paikkaan. Jos nimen edessä on kilpi, sen väritys kertoo käyttövaltuudet. Jos sinulla on oikeus lisätä vain tapahtumatietoja, kilpi on puoliksi valkoinen ja puoliksi sininen. Jos sinulla on täydet käyttövaltuudet, kilpi on kokonaan valkoinen. Voit myös viedä hiiren kilven päälle ja teksti kertoo kuinka laajat oikeudet sinulla on paikkaan.

Esiintyjien lisääminen ja muokkaaminen

Miksi esiintyjä puuttuu listoilta?

Palvelussa on tuhansia esiintyjiä, joista vain osa on aktiivisia. Kalenterissa ja listoilla näytetään vain sellaiset esiintyjät, joille on lisätty tapahtumia. Julkaise esiintyjälle tapahtumia, ja esiintyjä tulee automaattisesti listoille.

Toinen syy esiintyjän puuttumiselle listoilta on, että se puuttuu järjestelmästä. Uusia esiintyjiä ei ole vielä välttämättä lisätty. Osa esiintyjistä on aiemmin luokiteltu muuksi kuin lavatanssimusiikin esiintyjäksi. Vanhassa Tanssi.netissä oli tiukka seula sille, että vain lavatanssiesiintyjiä sai lisätä tapahtumiin. Voit ehdottaa esiintyjää tällä lomakkeella.

Kolmas syy sille, että esiintyjä puuttuu kalenterista ja listoilta on, että se on merkitty luonnokseksi. Luonnoksia ei näytetä listoilla. Jos sinulla on oikeus päivittää esiintyjän tietoja, tarkista että sitä ei ole merkitty luonnokseksi. Voit tarkistaa käyttövaltuudet päivittää esiintyjän tietoja tältä sivulta.

Käyttövaltuudet näet myös esiintyjälistalta. Jos esiintyjälle näkyy kortti, sinulla on jotain käyttövaltuuksia esiintyjään. Jos nimen edessä on kilpi, sen väritys kertoo käyttövaltuudet. Jos sinulla on oikeus lisätä vain tapahtumatietoja, kilpi on puoliksi valkoinen ja puoliksi sininen. Jos sinulla on täydet käyttövaltuudet, kilpi on kokonaan valkoinen. Voit myös viedä hiiren kilven päälle ja teksti kertoo kuinka laajat oikeudet sinulla on esiintyjään.

Tapahtumien lisääminen ja muokkaaminen

Miksi en pysty lisäämään tapahtumaa?

Vanhassa järjestelmässä ylläpito on tehnyt paljon käsityötä tapahtumien lisäämiseksi ja siivoamiseksi. Autamme jatkossakin mielellään pulmatilanteissa, mutta jatkossa ylläpidolle ei ole mahdollista syöttää tietoja tapahtumanjärjestäjien tai esiintyjien puolesta.

Pyrimme siihen, että käyttöliittymä olisi helppokäyttöinen ja ohjaisi käyttäjää toimimaan oikein. Se tarkoittaa myös sitä, että kaikkiin kenttiin ei saa enää lisätä tietoa yhtä vapaasti kuin aiemmin.

Jos tapahtuman lisääminen ei jostain syystä onnistu, se voi johtua monesta eri asiasta:

  1. Et ole kirjautunut sisään. Ohjeita sisäänkirjautumiseen.

  2. Sinulta puuttuu käyttövaltuudet lisätä tapahtuma. Ohjeita käyttövaltuuksiin.

  3. Yrität lisätä tapahtumapaikkaa, jota ei ole vielä olemassa. Ohje uuden tapahtumapaikan ehdottamiseksi.

  4. Yrität lisätä esiintyjää, jota ei ole vielä olemassa. Ohje uuuden esiintyjän ehdottamiseksi.

  5. Tapahtumapaikka tai esiintyjä on luonnostilassa. Se näkyy keltaisena merkkinä tapahtumapaikan tai esiintyjän nimen perässä, jossa lukee "Luonnos". Paikka tai esiintyjä on julkaistava ennenkuin sille voi lisätä tapahtumia. Tapahtumapaikan tai esiintyjän julkaisun voi tehdä vain, jos sinulla on kyseiseen tapahtumapaikkaan tai esiintyjään päivitysoikeus. Tapahtumapaikan tai esiintyjän tapahtumatietojen päivitysoikeus ei siihen riitä, vaan silloin täytyy julkaisua lavaisännältä tai esiintyjän edustajalta jolla on täydet päivitysoikeudet.

Jos pääset lomakkeelle, jossa tapahtumatietoja syötetään, olet jo pitkällä. Lomake on vähän erilainen kuin aiemmassa Tanssi.netissä. Isoin ero liittyy siihen, ettei tapahtumapaikkaa tai voi valita vapaasti, vaan arvot valitaan aina listalta.

Koska listalla on paljon valittavia kohteita, voit syöttää arvoista muutamia merkkejä, ja palvelu etsii vaihtoehdot, joista löytyy kyseinen merkkijono. Vain viisi osumaa näytetään. Jos etsimäsi kohde ei ole listalla, syötä lisää merkkejä. Jos et valitse vaihtoehdoista vaan syötät tiedot itse, kenttä muuttuu tyhjäksi, etkä voi tallentaa tapahtumaa.

Jos etsimäsi tapahtumapaikka tai esiintyjä ei löydy haulla, saatat olla muistanut osan esiintyjän nimestä väärin. Tarkista alkuperäisistä tiedoista esiintyjän tarkka nimi.

Jos etsimääsi tapahtumapaikkaa tai esiintyjää ei siltikään löydy listalta, jätä tieto tyhjäksi, jätä tapahtuma luonnokseksi ja ehdota [esiintyjän](management:performer-suggest] tai tapahtumapaikan lisäämistä. Ennen ehdottamista tarkasta kuitenkin ettet ole vahingossa kirjoittanut nimeä väärässa muodossa.

Onko tapahtumien lisääminen maksullista?

Yksittäisten tapahtumien lisääminen on maksutonta, mutta voit myös erikseen tilata maksullisia palveluita joilla saat näkyviin lisätietoja tai käytöstä tulee helpompaa.

Maksulliset palvelut tulee erikseen aktivoida. Ei tarvitse pelätä, että saisit laskun pelkästään palvelun käytöstä ilman että olet tilannut palvelun.

Poikkeuksen tähän muodostavat sellaiset tunnukset, jotka on tuotu vanhasta Tanssi.netistä ja joilla on aiemmin ollut maksullinen palvelu. Ne tulkitaan vanhoiksi asiakkaiksi, ja silloin lähetämme heille laskun. Jos et kuitenkaan halua käyttää maksullista palvelua, voit kytkeä palvelun pois päältä eikä laskua tarvitse maksaa.

Palvelu on vaatinut tähän asti merkittävää ylläpitotyötä, jonka kustannuksia on katettu pääosin ilmoitusmaksuilla ja osin mainoksilla. Pääosa ylläpitotyöstä on liittynyt tietojen paikkansapitävyydestä huolehtimiseen ja neuvontaan. Jonkun verran on toki ollut myös varsinaista järjestelmän ylläpitoa. Tulot eivät ole riittäneet siihen, että tätä työtä olisi voitu tehdä kokonaan palkallisesti.

Tarkoitus ei ole jatkossakaan tehdä Tanssi.netistä aggressiivisesti kaupallista palvelua. Toisaalta on epätodennäköistä että ilmoitusmaksuista voitaisiin kokonaan luopua ja samalla säilyttää nykyinen palvelun sisällöllinen laatu. Ainakin toistaiseksi ilmoitusmaksut pidetään ennallaan.

Markkinoille on tullut kaupallisia, edullisia tai jopa ilmaisia kilpailevia palveluita, jotka tarjoavat vain kalenterin, ja joihin on kopioitu pohjalle tiedot vanhasta Tanssi.netistä. Kopiointi on tehty luvatta. Niiden kustannusrakenne ja ominaisuudet eivät pidemmällä tähtäimellä mahdollista samanlaista tietojen ylläpitoa kuin tanssi.netissä on ollut. Tanssi.netistä kopioiduista laadukkaista tiedoista syntyy valheellinen kuva, että kyseiset palvelut pystyisivät tarjoamaan tietoa yhtä laadukkaasti myös jatkossa, kun eivät voi enää kopioida tietoa muualta.

Tämän palvelun kehittäjien tavoitteena on säilyttää Tanssi.net ja sen toimintaperiaate mahdollisimman samanlaisena kuin se on ollut. Jos joku toimii, miksi rikkoa sitä? Toisaalta rehdissä kilpailussa ei ole mitään ongelmaa, se kirittää kaikkia.

Miksi en voi lisätä vapaasti tapahtumalle tapahtumapaikkaa tai esiintyjää?

Vanhassa Tanssi.netissä esiintyjän ja tanssipaikan tietoja sai lisätä vapaammin, josta aiheutui ylläpidolle paljon ylimääräistä vaivaa, kun usealla eri tavalla kirjoitettuja versioita esiintyjistä tai tapahtumapaikoista jouduttiin yhdistelemään.

Uudessa Tanssi.netissä voi lisätä vain olemassaolevia esiintyjiä ja tapahtumapaikkoja. Jos esiintyjä tai tapahtumapaikka puuttuu, sellaista voi ehdottaa. Varaudu siihen, että tiedät tapahtumapaikasta tai esiintyjästä ainakin sähköpostiosoitteen. Tällä pystymme erottamaan samannimiset toisistaan.

Voisitteko lisätä puolestani oheisen tapahtuman kalenteriin?

Tapahtumia tulee paljon, emmekä voi lisätä tapahtumia tapahtumajärjestäjän tai orkesterin puolesta. Pelkkä järjestelmän ylläpito vie enemmän resursseja kuin mitä ylläpidolla on, puhumattakaan jatkokehityksestä.

Mikäli tapahtumia on paljon, kannattaa perehtyä järjestelmän ominaisuuteen, jossa tapahtumia voi lisätä tapahtumasarjoina. Tämä ominaisuus edellyttää tilausta.

Vielä helpompaa tapahtumien lisääminen on tekoälyrobotti Ainon avulla. Voit syöttää tapahtumien tiedot tekstikenttään, jolloin tekoälyrobotti luo tapahtumista tapahtumasarjan. Yhteiset tiedot tarvitsee syöttää vain yhteen kertaan. Myös tämä ominaisuus edellyttää tilausta.

Jos puolestaan yksittäisen tapahtuminen lisääminen tuntuu hankalalta, sivustolta löytyy lyhyitä ohjevideoita, joiden avulla kaikki ovat onnistuneet tapahtumia lisäämään.

Jos tapahtuman lisäämisessä on teknisiä haasteita, kannattaa lukea tämä ohje.

Mikäli tapahtumien lisäämiseesä on ongelmia senkin jälkeen kun on katsonut ohjevideot ja lukenut ylläolevan ohjeen, voit olla yhteydessä ylläpitoon.

Olemme harkinneet että voisinme tarjota tapahtumien lisäämistä maksullisille käyttäjille lisämaksullisena palveluna, josta veloittaisimme noin 25 euroa per lisätty tapahtuma. Jos tämä on sellainen palvelu, jonka haluat ostaa, voit olla yhteydessä ylläpitoon.

Voiko esiintyjä lisätä kalenteriin yksityisiä tapahtumia?

Esiintyjä voi lisätä yksityisiä tapahtumia. Tapahtumat eivät näy kalenterissa muuten kuin esiintyjän omilla sivuilla. Niiden avulla esiintyjä voi pitää omalla sivullaan "keikkakalenteria". Yksityisistä tapahtumista näytetään esiintyjän sivulla vain päivämäärä ja kunta.

Voisiko listauksiin saada näkymään tapahtuman kohdalle uuden tiedon?

Vanhassa Tanssi.netissä saavutettiin hienovarainen tasapaino sen suhteen, mitä listauksissa näytetään ja mitä niissä ei näytetä.

Yksi iso haaste tällaisessa palvelussa on pitää luettelot enemmän asiapitoisina kuin mainoksina. Tanssinjärjestäjät taas haluaisivat kertoa, että tilaisuudessa on jotain erityistä, kuten kahvitarjoilua, teemailta, lavan 70-vuotisjuhla, tanssinopetusta jne.

Jotta luettelot eivät mene tanssinjärjestäjien keskinäiseksi nokitteluksi, tietoja on rajattu. Tällä hetkellä tansseista näkyy listauksessa joitakin lisätietoja (mm. ystävänpäivätanssit, karaoke-tanssit, päivätanssit, naistentanssit). Tanssinopetuksesta näkyy tanssilaji.

Uudessa palvelussa on tehty tapahtumille oma tapahtumasivu, jonne voi lisätä lisätietoa tapahtumasta. Samassa paikassa näkyy myös tietoa tanssinopetuksesta. Mikäli kyseessä on erikoistapahtuma, siihen voi liittää lisätietoa, joka näkyy käyttöliittymässä. Sama koskee esimerkiksi tanssien yhteydessä järjestettäviä tanssitunteja

Ylläpitonäkymän tapahtumasivulla on liikaa tapahtumia

Järjestelmää voi käyttää sekä mobiililaitteella että tietokoneella.

Ylläpitonäkymää suositellaan käytettäväksi tietokoneella, koska ylläpitonäkymässä näytetään paljon asioita, ja niitä on vaikeaa mahduttaa pienelle näytölle. Järjestelmä ei välitä siitä, käytätkö oikeasti mobiililaitetta, vaan se mukautuu ruudun leveyteen. Saatat siis käyttää mobiilikäyttöliittymää vaikka käytäisit järjestelmää tietokoneen selaimella, jos selainikkuna on pieni tai fontti poikkeuksellisen suuri. Tällöin voit vaihtaa tietokonenäkymään venyttämällä selainikkunaa leveämmäksi tai pienentämällä fonttikokoa.

Käyttöliittymän tunnistaa siitä, että mobiilinäkymässä on vasemmassa nurkassa logo ja oikeassa yläkulmassa ns. hampurilaisvalikko, jossa on kolme viivaa päällekäin. Täydessä näkymässä ruudun yläosassa on välilehdet, joilla järjestelmässä voi siirtyä eri toimintojen välillä. Ylläpito tapahtuu aina välilehdeltä "Ylläpito". Täydessä näkymässä vasempaan laitaan avautuu sininen palkki, jossa on allekain ikoneita. Niistä voi siirtyä ylläpidon alisivuille.

Mobiililaitteilla ei vasemman laidan navigaatio ole näkyvissä. Mobiilinäkymässä siirrytään sivujen, myös ylläpidon alisivujen välillä hampurilaisvalikon kautta.

Jos tapahtumia on liikaa, voit suodattaa tapahtumia tapahtumalistauksen yläosassa olevien suodattimien avulla.

Mikäli sinulla on maksullinen Tanssi.netin tilaus, joka sisältää ominaisuuden "tapahtumasarjat", kannattaa järjestää tapahtumat tapahtumasarjoihin, esimerkiksi yhden kesän tapahtumat yhdelle tapahtumapaikalle. Pääset tarkastelemaan ja lisäämään niitä tapahtumasarjat-näkymästä.

Voiko tanssi.netiin lisätä muitakin tanssitapahtumia kuin lavatanssitapahtumia? Mikä on tanssi.io?

Pidempään on toivottu, että tanssi.netistä löytäisi lavatanssien lisäksi kaikki tanssitapahtumat, niin salsa-bileet, argentiinalaisen tangon milongat, kuin blues-bileetkin.

Toisaalta Tanssi.netin perustajan ja pitkäaikaisen ylläpitäjän Matin toive ja visio on ollut, Tanssi.net keskittyy pelkkiin lavatansseihin. Haluamme kunnioittaa Matin toivetta, emmekä myöskään halua pilata sitä mikä toimii.

Ristiriitaiset tavoitteet on ratkaistu siten, että Tanssi.netissä näkyy jatkossakin vain lavatanssitapahtumia. Palveluun pystyy jatkossa lisäämään muitakin tapahtumia, mutta kalenterissa näytetään oletusarvoisesti vain lavatanssitapahtumat. Jos haluaa tarkastella kaikkia tanssitapahtumia tai lajikohtaisia tapahtumia, täytyy suunnata osoitteeseen tanssi.io.

Tanssi.iossa on tapahtumalistauksen yläpuolella joukko valitsimia, joilla voi rajata minkätyyppisiä tapahtumia haluaa tarkastella. Molemmilla sivuilla on kuitenkin sama logo ja ulkoasu, eikä siihen ole tulossa muutosta ainakaan toistaiseksi.

Uudet tapahtumat päivittyvät kalenteriin samalla tavalla kuin lavatanssitapahtumatkin, eli pääsääntöisesti ne lisää järjestävä taho. Vaikka toivomme kalenteriin mielellään paljon tapahtumia, on myös tärkeää että tiedot ovat oikein. Tämä taas tarkoittaa, että on oltava selvää kuka on vastuussa tapahtumien päivittämisestä. Jos kukaan ei vastaa tapahtuman päivittämisestä, erilaiset muutokset tapahtumaan (peruutukset jne.) eivät välttämättä välity palveluun ja tiedot eivät ole luotettavia.

Tapahtuman ilmoittaja voi lisätä tapahtumalle tyypin, jonka perusteella tapahtumia näytetään. Yleisimmät lajikohtaiset tapahtumatyypit löytyvät listalta. Ylläpidolta voi pyytää lisäyksiä listalle, jos listalta puuttuu tyyppi.

Jos olet kiinostunut lisäämään automaattisen tapahtumien päivityksen jostain lähteestä, voit olla yhteydessä ylläpitoon osoitteessa tuki@tanssi.io.

Tanssi.netin lähtökohta muiden kuin lavatanssien lisäämiselle palveluun on tanssijoiden ja tansseja järjestävien tahojen palveleminen.

Miten voin poistaa tapahtuman näkyviltä?

Järjestelmässä on kolme tapaa ottaa tapahtuma pois näkyviltä. Se, mitä niistä kannattaa käyttää, riippuu siitä minkälainen tilanne on kyseessä.

Jos käyttäjät ovat jo nähneet tapahtuman tai siitä on muuten tiedotettu, tapahtuma kannattaa perua. Sille on oma nappula käyttöliittymässä. Tapahtuma näkyy yhä kalenterissa, mutta sen yhteydessä näkyy selvä punainen teksti "Peruttu". Tällöin asiakkaillesi on selvää, että tapahtuma on joskus suunniteltu pidettäväksi, mutta tapahtuma on peruttu.

Jos haluat vain poistaa yhden esiintyjän esiintymisen, mene tapahtuman kortille ja paina nappia "Peruuta esiintyminen ..." jossa pisteiden kohdalla on esiintyjän nimi.

Tapahtuman voi oikeasti poistaa jos sitä ei ole missään vaiheessa julkaistu (se on ollut aina luonnos) tai se on duplikaatti (samalla päivällä on jo toinen tapahtuma). Poistamista varten tulee tapahtuman kortille nappi "Poista".

Jo julkaistujen tapahtumien katoaminen kalenterista on käyttäjälle hämmentävää. He ovat saattaneet nähdä tapahtuman, joten tietävät sen olleen olemassa. Siksi jo julkaistuja tapahtumia ei kannata eikä voikaan poistaa.

Vanhassa järjestelmässä samalle päivämäärälle tehtyjä tapahtumia yhdisteltiin joskus automaattisesti. Tässä on kuitenkin se ongelma, että joskus samassa paikassa järjestetään useita tapahtumia -- eri kellonaikaan. Osa käyttäjistä lisää tarpeettomia kopioita tapahtumista vanhasta muistista. Näin ei voi enää menetellä, vaan jos haluaa muokata tapahtumaa, tulee avata olemassaoleva tapahtuma muokattavaksi.

Vaikka et voisi poistaa tapahtumaa, saat sen aina pois näkyviltä kalenterista jos muutat sen luonnos-tilaan.