W. Bondťn: Uusi tanssikurssi, osat I ja II

Tämä vihkonen lienee aikoja sitten loppuunmyyty, mutta se on historiallisesti mielenkiintoinen, koska se saattaa antaa lisävalaistusta suomalaisen seuratanssin 1960-luvulla alkaneeseen ja 1980-luvulle jatkuneeseen lamakauteen. Vihkosen on painanut Tampereen kirjapaino 1973 ja sitä on aikoinaan myynyt Scandia-Tukku, Box 54, Turku 10. Lopussa olevassa mainoksessa vihkonen luvataan lähettää "huomiota herättämättä paluupostissa, jos hinta seuraa tilausta".

Vihossa mainitaan jenkka, foxtrot, slow-fox, tango, englantilainen valssi, wienervalssi, polkka, hambo, samba, konga, rumba, mambo, cha cha cha, jive, jitterburg, swing ja steppi. Useimmista tansseista on 1-3 sivun selostus, mutta tangosta on ensin kahdeksan sivua ja vähän myöhemmin vielä "ylimääräisenä liitteenä" kaksi sivua. Cha cha chasta taas on vain kuusi riviä. Edellä mainitut ovat siis kirjoittajan käyttämiä nimiä; esimerkiksi jenkkana esitetty tanssi on todellisuudessa sottiisia eikä polkka ole Suomessa tanssittua polkkaa vaan keskieurooppalaista.

Sekä teksti että kuvat ovat hyvin sekavia. Joidenkin tanssien kohdalla ohjeet pystyy ymmärtämään mikäli hallitsee tanssin ennestään, mutta osa ohjeista on niin sotkuisia, että tanssin tunnistaminen on lähes mahdotonta.

Vaikuttaa epätodennäköiseltä, että kukaan vihon tilaajista olisi oppinut sen avulla tanssimaan.