TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tutkimuspyyntö (Tapani 2005-04-16 16:15)

Laki

Tapani
2005-04-18 0:05

Mitä tulee esimerkkiin niin ok. Kyseessä on tosin lehti joka on ilmoittanut valvovansa keskustelua ja poistavansa hyvän juornalistisen tavan vastaiset viestit. Mahdollisesti Suomi24 ilmoitus siitä että hyvän tavan vastaiset viestit voidaan poistaa voidaan tulkita samanlaiseksi vastuunotoksi vaikka palsta yrittääkin sanoa, että kirjoittajat ovat itse vastuussa kirjoituksistaan.

Harmin paikka, sillä nyt Suomi24 joutuu mahdollisesti luopumaan siitäkin vähästä asiattomien viestien poistamisesta mitä se nyt harrastaa. Sillä kuten lakikin sanoo (kuten aikaisemmin jo mainitsin):

3 §

Soveltamisala

...

Toimintaan, jossa huolehditaan pelkästään julkaisun tai verkkoviestin teknisestä valmistamisesta, lähettämisestä, välittämisestä tai jakelusta, sovelletaan vain 17-20 ja 22 §:ää.

Kyseiset lainkohdat koskevat tekijän paljastamista ja loukkaavan viestin poistamista jälkeenpäin viranomaisen määräyksestä. Luopumalla valvonnasta välttää vastuun kuten oikein onkin. Postia ei voi laittaa vastuuseen loukkaavista kirjeistä eikä internetyhteyden tarjoajaa siitä mitä verkosta luet ja keskustelupalstan pitäjä pääsee samaan asemaan luopumalla asiattomien viestien poistamisesta ilman eri määräystä.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu