TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ampiasparvi (4711 2005-04-15 23:56)

Tutkimuspyyntö-entä sitten?

Tapani
2005-04-16 18:10

Isoja "ilmaisia" Internet-palstoja ei ylläpidetä pyyteettömistä syistä. Ne eivät saa olla hallitsemattomia. Julkaisijan on jouduttava arvioimaan niiden laatu ja tarkoitusperät suhteessa siihen, mikä kannattaa millaisin työpanoksin ja mikä ei.

Kukaan keskustelupalstan pitäjä ei halua julkaisijan rooliin nimenomaan sen vuoksi että hän joutuisi vastuuseen kaikenlaisten idioottien kirjoituksista tai vaihtoehtoisesti joutuu tekemään valtavasti työtä isojen palstojen isojen viestimäärien suodattamisessa. Jos heidät pakotetaan siihen heillä on lähinnä kaksi vaihtoehtoa: joko he pyrkivät siihen että he eivät ole julkaisijoita sitä kautta että he eivät suodata lainkaan sitä mitä ilmoille päästetään, kuten Usenetin uutisryhmissä tapahtuu. Tämä on syy miksi esimerkiksi internetyhteyden tarjoajasi ei syyllisty kunnianloukkaukseen sen vuoksi että välittää loukkaavat viestit Suomi24-keskustelupalstalta ruudullesi: he toimivat vain jonkun muun lähettämän viestin välittäjänä, eivät julkaisijana. Toinen vaihtoehto on, että palstat suljetaan ja keskustelu tapahtuu ulkomaisilla palvelimilla. Ei toki Eniron toimesta, mutta jonkun muun.

Suomessa on täysin mahdollista laajentaa ihmisten keskustelumahdollisuuksia ja sananvapautta suunnattomasti Internetin avulla - ilman että mennään laittomuuksiin ja kontrolloimattomuuksiin, jotka eivät vastaa suomalaisen yhteiskunnan arvoja ja tavoitteita.

Joidenkin asioiden kontrollointi ei ole pragmaattisessa mielessä mahdollista vaikka se hyvä asia olisikin. Ei kieltolakikaan toiminut. Jos riittävän suuri osa ihmisistä haluaa tehdä jotain jota on hankala kontrolloida niin sitähän tehdään. Siihen ei auta mikään vähempi kuin diktatuuri ja poliisivaltio, ja silloin lääke on pahempi kuin sairaus.

Miksi ylipäänsä haluat syyttää kunnianloukkauksista Suomi24 ylläpitäjiä, etkä itse kunnianloukkaajia? Kunnianloukkaajalla on valittavana lukemattomia mahdollisia medioita ja reittejä saada viestinsä julkisuuteen. Minusta tuntuisi paremmmalta vaihtoehdolta syyttää ongelman ydintä eikä yrittää tukkia vuotavan seulan jokaista reikää.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu