TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanhussa ja Järkkärillä (Aragorn 2005-03-28 11:37)

Tanhussa ja Järkkärillä

Aragorn
2005-03-28 11:37

Lauantaina oli Tanhuhovissa taas tilaa tanssia ja orkestereiden äänenvoimakkuudet paikallaan. Vaan kun Anniina Mattila saapui laulamaan, alkoi hänellä ja bändillään (Oja - Lipasti Band) aikamoinen räminä, ja Taikakuukin taisi kääntää nappuloitaan lujemmalle.

Vaan ei hätää. Kun on oma pari mukana, voi mennnä Tanhun hämärään, viileään ja tilavaan sivusaliin, jossa tulpat korvilla pärjää aivan mukavasti. Ja samalla voi poissa suuren yleisön katseilta harjoitella uusia iloisia käänteitä. Kun fiilikset olivat kummallakin hyviä, syntyi ainakin yksi hyvä NNN.. -askellus, joka tosin ei enää seuraavana päivänä Hyvinkäällä muistunut jalkojen mieleen, vaikka sen päässä pitikin olla tallessa.

Vaan täytyy sanoa, että bugg on lähes taivaan lahja. Kun kansantanssisuuntaisia menoja ei ole koskaan tullut viimeisen päälle harjoitelluksi, niin kokeilimme sekä Tanhussa että Hyvinkäällä buggia humppaan, polkkaan ja jenkkaan, ja kaikki nämä tuntuivat tosi hyviltä. Kullan mielestä bugg kääntyy polkalle ja jenkalle maan mainiosti, jopa paremmin kuin varsinaiselle bugg-musiikille.

Hyvinkään Järkkärillekin jälleen ehdimme sunnuntaina pääsiäisvierailujen ohessa. Siellä ei koskaan tarvitse korviaan pelätä, ja tanssimusiikki on juurevaa ja tunnelmallista vuosikymmenien takaiseen tyyliin, nyt Pentti Kumpulainen. Tällä kertaa päästiin oikein kunnolla hiomaan erilaisia valssipyörteitä.

Myös foksin askel- ja rytmivariaatiot pelaavat. Vanha suosikki tango sen sijaan edelleen etsii itseään. Monenmoisten kuvioiden taivuttelu ei oikein maistu, nyt on aika keskittyä perusliikkeeseen, ja varmaan sen hyvä tasapaino jostain löytyy kunhan jaksaa odottaa.

Kirjoittajan avainsanat: Tanhuhovi, anniina mattila, Taikakuu, Hyvinkään järjestötalo, Pentti Kumpulainen, bugg

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu