TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Niistä Vssipurin tansseista.. (Veera62 2005-03-24 13:29)

Venäläinen tanssilava / pari hajamuistumaa / etsintäkuulutus!

E.Tuomas
2005-03-25 3:36

Olen ollut ihmettelemässä eestiläisiä eli virolaisia tansseja pian neuvostovallan päättymisen jälkeen. Tarvii sanoa, että kyllästyin odottamaan illan olennaisinta: Striptiis vielä meni, mutta potkunyrkkeilystä en ollenkaan pitänyt, joten läksimme takaisin Tarton keskustaan. - Ymmärsin kyllä, että jutut olivat samaa kuin pakollinen puhe, runo ja maakuntalaulu omissa iltamissamme. Vaan silti.

Minulla on ansioituneen valokuvataiteilijan kirja, jossa on kuvia sisävenäläisistä tansseista, jotka pidettiin jonkun kaupungin huvipuistossa: Juohevia kädenalityylejä (vaikka swing oli kiellettyä amerikkalaisuutta), ja tango yllättävänkin suoraan Argentiinasta.

Kuka mahtaisi tietää, onko jossain Karjalan, Baltian tai vaikka Novgorodin alueella kesällä sellaisia tansseja, että sinne kannattaisi lähteä turistimatkalle. Siis muunkinlaisia tansseja kuin se taannoinen Narvan kesäillan käyttämätön mahdollisuuteni: Angloamerikkalainen sähköurkubeat soi kalseassa salissa törkykovaa tyhjälle lattialle ja vain pari paikallista rouvaa siemaili juomiaan jossain sivupöydässä.

Kirjoittajan avainsanat: matkailu, Baltia, Tarto. Narva, Argentiina, tango, swing

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu