TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Mitä lajeja "pitää" osata (Päivi 2005-03-06 16:18)

Kilpatanssin vieminen ja seuraaminen

Tanssivarpunen
2005-03-23 19:04

Näin on vaikka en itse tanssi kovinkaa korkealla tasolla. Tämä tuli koettua edellisen parin kanssa, hänellä kun seuraaminen ei tuntunut onnistuvan, josta syystä hän joutuikin vaihtoon. Esimerkiksi lattareissa täytyy liikkeet olla terävästi ajotettu musiikkiin ja jos nainen ennakoi niin hommasta ei tule hyvän tuntuista. Esimerkiksi Check jää jotenkin vajavaiseksi jos vienti ja seuraaminen ei ole kuviossa mukana koko kuvion ajan. Kun Checkin on tehnyt kerran siten että nainen on seurannut eikä tehnnyt liikettä itsenäisesti, tuntuu siltä että mies ei voi tehdä koko kuviota jos nainen ei seuraa miehen liikettä.

Sambassa niinkin yksinkertainen kuvio kuin Reverse Turn tuotti ongelmia.

Vakioissa tuotti ongelmia liikkua yhtä alas ja ylös. Tämä tuli vastaan kun aloitettiin harjoittelemaan tarpeeksi alas menoa.

Vieminen ja seuraamminen korostuu sitä enemmän mitä paremmin halutaan ajoittaa liikkeet musiikkiin ja parin liikkeisiin. Kun liikekieli/liikenopeus kasvaa seuraaminen muuttuu hankalammaksi.

Lavatanssin seuraamminen on aika yksiulotteista jos sitä verrataan hyvässä kilpatanssissa tarvittavaan. Lavatanssissa mies tekee liikkeet korostetun rauhallisesti jotta naisen on helppo seurata. Jos sattuu seuraamisvirhe niin mies joustaa musiikkiin ajoituksen kanssa. Nämä on sellaisia asioita joista kilpatanssituomarit rangaisevat.

Kirjoittajan avainsanat: kilpatanssi

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu