TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Mitä lajeja "pitää" osata (Päivi 2005-03-06 16:18)

Seuratanssiohjaajista ja -ohjaamisesta

Krisse
2005-03-21 14:02

Mielestäni seuratanssiohjaajia koulutettaessa pitäisikin laittaa enemmän painoa sille, että opettjat sen sijaan, että opettavat mitä pitää tehdä, uhraisivat opetuksesta pari ensimmäistä tuntia siihen, miten pitää tehdä. Lopputulos olisi varmasti paljon parempi. Lisäksi opettajien pitäisi osata perustella oppilaille, miksi on järkevämpää, ettei heti alussa ruveta opettamaan erilaisia kuvioita.

Kuinkas hyvin olet perehtynyt seuratanssiohjaajien nykykoulutukseen kun osaat sanoa miten sitä pitäisi kehittää? En ainakaan tunnistanut sinua viime viikonlopun koulutuksessa, kenties olit naamioitunut...

En ole kovinkaan paljon eri mieltä kanssasi, mutta haluaisin tuoda muutaman lisähuomion tähän keskusteluun.

Jos ihmisillä ei ole tanssitunnilla kivaa, he eivät välttämättä tule uudelleen ja hienot opit jäävät oppimatta. Useimmat tulevat seuratanssitunnille sillä ajatuksella että he haluavat oppia käytännön tanssitaitoa, eli sitä mitä pitää tehdä tanssilattialla jotta pääsee alkuun ja uskaltaa hakea/olla haettavana.

Kullekin lajille ominaista tekniikkaa toki pitää käydä läpi alusta alkaen, mutta jos ensimmäisellä kerralla ei päästä parin kanssa tanssimaan niin porukka lähtee kyllä pettyneenä pois. Tanssin pitäisi olla kivaa jo opetteluvaiheessa, huvin vuoksihan tätä tehdään. Suurin osa ihmisistä ei motivoidu pelkkään tekniikan opetteluun tai pidä sitä kivana ainakaan ihan tanssiharrastuksen ensi metreillä. Tekniikkaharjoituksia uitetaan kyllä sekaan jokaiselle tunnille ja rakennetaan pohjaa pikku hiljaa, mutta samalla pitää pitää huoli siitä että parin kanssa tanssimisestakin saa onnistumisen elämyksiä alusta asti. Pelkät perustelut eivät auta, vaikka miten perustelisi niin jos ei ole kivaa niin sitten ei ole.

Tämä on toki vain minun henkilökohtainen mielipiteeni, edustan vain itseäni ja omia kokemuksiani ja voin olla täysin väärässäkin.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu