TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Mitä lajeja "pitää" osata (Päivi 2005-03-06 16:18)

Lattarit

Tanssivarpunen
2005-03-19 20:03

Olen aina periaatteesta vastustanut ajatusta tanssien jaottelua tyyliin lattarit/lavalattarit. Mielestäni kysymyksessä on kuitenkin sama tanssi.

Näihän se tietysti on jos verrataan kilpatanssin latinalaislajeja lavoilla tanssittaviin lattareihin. Katson lattareihin yleisesti kuuluvaksi myös muitakin lajeja esim. argentiinalainen tango.

Halusin vain korostaa että korkeatasoista seuratanssimaista lattari opetusta pitäisi olla enemmän. Kilpatanssiseuroista opetusta tietysti saa mutta se on monenvuoden kivinen tie eikä kaikilla ole siihen mahdollisuutta esimerkiksi ajan tai parin puutteen vuoksi. Kilpatanssiopetus ei ota huomioon ollenkaan lavoilla vallitsevaa tilannetta eikä täten sellaisenaan sovellu lavoille. Lavatanssijan täytyy pystyä muokkaamaan tanssinsa vaihtuvan parin ja käytettävissä olevan tilan mukaan. Lavatanssijalla on keskimäärin paljon huonompi kehonhallinta ja liikekieli kuin esimerkiksi E-luokassa kilpailevalla. Täten kovin ihmeellistä liikkumista ei voikaan odottaa.

Olen kanssasi täysin samaa mieltä muuten. Enemmän liikekielen opiskelua kuvioiden opiskelun kustannuksella. Kun liikekieli on hallinnassa kuviot syntyvät itsestään. Tanssi on naisen liikuttelua musiikin rytmiin.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu