TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Miten parillisuus/parittomuus vaikuttaa kursseille lähtöön? (4711 2005-03-13 16:54)

Miten parillisuus/parittomuus vaikuttaa kursseille lähtöön?

4711
2005-03-13 16:54

Eilisiltana muuan nopeaa kuusiaskeljiveä hyvin vievä mies harmitteli, kun Boogie Tourille (ilmoitus Kuntsin seinällä) pitää ilmoittautua pareittain. Hänen mielestään kursseille ei saisi vaatia parillisuutta.

Olemme keskustelleet samasta ongelmasta oman seuran tiedotustoimikunnassa. Pääseehän BT:llekin ilman omaa tai vakiparia, mutta mistä ihmiset sen tietävät? Kaikki eivät käytä Internetiä.

Kertokaapa, mitä tämä parivaatimus vaikuttaa mahdollisuuksiinne/haluunne lähteä kursseille, ja miten tiedotustapaa pitäisi parantaa!


Drago 2005-03-13 17:28 =>

Jos kurssilla vaaditaan tuloa parin kanssa, jää kurssi minulta väliin. Ei ole ketään kenet pariksi pyytäisi, kenen kanssa lähteä. Ei siis onnistu semmoinen kurssi minulta. Hyvin ikävää, toivoisin kovasti ettei kursseilla edellytettäisi omaa paria.


Kja 2005-03-13 17:51 =>

Kja:lta jää lähtemäti, jos oma pari pitää olla. Sen verran karheita kokemuksia on omasta parista ja parilla minusta:)) Kaikenlaiset kurssit ja parivariaatiot kokeneena olen nähnyt parinkierron tehostavan opetuksen tuloksia. Kierron aikana melko todennäköisesti jokaisen kohdalle sattuu tanssipartneri, jonka kanssa saa onnistumisen kokemuksia. Näin eri tasoillakin oleva pari voi säilyttää jonkinlaisen harjoittelurauhan.

Jos kurssilla pitää olla oma pari, kurssimaksun voisi ilmoittaa parihintana: esim. 100 euroa/pari. Parinkiertoa vois puolestaan tehostaa antamalla kunnon alennuksen parinkiertoon osallistuville. Miten väärinkäytösten estämiseksi sitten erottaa kurssilla, mitä kukakin on maksanut? Parit haluavat varmasti tanssia yhdessä; mutta ehkä eri maksuluokkalaiset voisi erottaa eri värisillä tarroilla.

Maksupolitiikan valinta on kurssinjärjestäjän asia. Jos parihinnan maksajat pulikoivat korkeammasta maksusta, heille varmasti löytyy kursseja, joissa on vain pareja.


Päivi 2005-03-13 18:12 =>

"miten tiedotustapaa pitäisi parantaa"

Äkkiä tulee mieleen "pareittain ilmoittautumisen" sijaan sananmuoto "leirille otetaan (/pyritään ottamaan) tasaparit ilmoittautumisjärjestyksessä", ja jos haluaa vielä tarkentaa, niin: "pareittain ilmoittautuvilla etusija" (tms.).


Sandy 2005-03-13 19:22 =>

Vaikuttaa. Vaikka itsellä olisi miten intoa ja kiinnostusta mutta kun ei ole sellaisia tuttuja miehiä ketä pyytää mukaan voisi... Viimeaikoina käymilläni kursseilla ei ole ollut varsinaista paripakkoa ja ilman omaa paria oleminen onkin ok jos vaan parinvaihto toimii. Treenimahdollisuuksia lähimaastossa olisi ihan kiitetävästi mutta koska parinvaihtoa ei ole joka paikassa, yksin lähtemisessä piilee oma jännityksensä: sattuuko paikalla olemaan yhtään vapaata miestä...

Olen muuten edelleen paria vailla Kouvolan Boogie Tourille 9.4


Angelle 2005-03-13 20:15 =>

Olen lähtenyt mukaan joskus huomaamatta, että pari olisi pitänyt olla, ja hyvin olen päässyt tanssimaan. Silloin kun huomaan parivaatimuksen ennakkoon, vaikuttaa se väistämättä osallistumiseeni. Mitä kauempana järjestettävä tai mitä suurempi kurssi/leiri, sitä enemmän. Olen yrittänyt saada tutuista tanssittajista "parivaatimuskurssikavereita", mutta kunnianhimot eivät kohtaa :(

Kannatan lämpimästi Kja:n ehdotusta parinvaihtoon osallistuvien alemmasta kurssimaksuluokasta.


Drago 2005-03-13 20:13 =>

Päivi ehdotti seuraavaa: Äkkiä tulee mieleen "pareittain ilmoittautumisen" sijaan sananmuoto "leirille otetaan (/pyritään ottamaan) tasaparit ilmoittautumisjärjestyksessä", ja jos haluaa vielä tarkentaa, niin: "pareittain ilmoittautuvilla etusija" (tms.).

Väliin jää edelleen noilla sanoilla markkinoituna. Semmoinen pointtikin huomioitava, että joku saattaisi olla tulossa kauempaakin. Jos siis ilmoittautumisjärjestyksessä otetaan tasaparit ja kaukaa tulija olisi tulossa kimppakyydillä, esim. 4 naista samassa autossa. No mitäpäs jos käy niin ohraisesti, että ne kolme muuta eivät mahdu kurssille? Silloin jää osallistuminen väliin tältä neljänneltäkin.

Minusta siis paria ei saisi edellyttää kuin poikkeustapauksessa (esim. vaativammat jatkokurssit yms.). Parin edellyttäminen tarkoittaa käytännössä sitä että moni kurssille haluava jättää väliin kokonaan. Ja jos näitä "paripakkokursseja" on paljon ja jatkuvasti.. Henkilö ei tule välttämättä ikinä lähteneeksi millekään kurssille, sillä hänelle muodostuu sellainen käsitys, että kaikilla kursseilla pitää olla pari omasta takaa.


Krakataskussa 2005-03-13 20:21 =>

Kun jokin suuri swingtanssiseura ( esim. Swingteam Tampereelta ) järjestää tanssileirin niin järjestävän seuran miehet voisivat yhteisvastuullisesti antaa "Parivakuutuksen" kaikille ilmoittautuville naisille. Esim uudenvuoden leirin parivakuutuksen hinta voisi parittomana ilmoittautuvalle naiselle olla yksi "pari" joulunpyhinä itse kudottuja villasukkia. Villasukat sitten luovutettaisiin "Parivakuutusjärjestelyyn" osallistuville miehille.


Päivi 2005-03-13 21:05 =>

Minä: "Äkkiä tulee mieleen "pareittain ilmoittautumisen" sijaan sananmuoto "leirille otetaan (/pyritään ottamaan) tasaparit ilmoittautumisjärjestyksessä", ja jos haluaa vielä tarkentaa, niin: "pareittain ilmoittautuvilla etusija" (tms.)."

Tällaista sananmuotoa siis ehdotin (vastauksena 4711:n kysymykseen) sellaisille kursseille, joilla halutaan taata, että kaikki kurssilaiset pääsevät tanssimaan, odottelematta vähän väliä vuoroaan.

Jos tätä ei haluta taata, vaan halutaan, että kaikki halukkaat pääsevät kurssille, vaikka sinne tulisi 2 miestä ja 9 naista, ilmoituksessa ei tietenkään tarvitse mainita ilmoittautumisesta mitään muuta kuin vain milloin ja miten ilmoittaudutaan!


Päivi 2005-03-13 21:57 =>

"Kertokaapa, mitä tämä parivaatimus vaikuttaa mahdollisuuksiinne/haluunne lähteä kursseille"

No minun mahdollisuuksiani osallistua kursseille se ainakin vaikeuttaa, koska esim. lindy-parini ei pysty sopimaan kovin pitkälti etukäteen sitovasti usean päivän menoja. Muissa lajeissa kuin lindyssä tilanteeni on vielä hankalampi, koska minulla ei ole omaa paria niihin laisinkaan ja yleensä kaikki passelit miehet on siinä vaiheessa, kun minä vasta alan heräillä kyselemään, jo muiden naisten toimesta noteerattu.

Tästä huolimatta olen sitä mieltä, että pyrkimykset sukupuolijakaumaltaan suhteellisen tasaisiin valmennusryhmiin on hyvä asia.


Kja 2005-03-13 21:32 =>

Karhunpennun hupiretken tekstistä: "Hitaille ilmoittautumiset pareittain. Muillekin jaksoille pyrimme ottamaan tasamäärän miehiä sekä naisia"

Olisi kiva tietää, tarkoitetaanko tässä ilmoituksessa kummassakaan vaihtoehdossa,että pareja kierrätettäisiin.


Meku 2005-03-13 21:41 =>

Kyseessä olevalla Boogie Tour -kurssilla pareja on tarkoitus kierrättää myös hitaiden osuudella, kuten jivessä ja swing fuskussakin.


Karhunpennun hupiretki 2005-03-14 7:42 =>

4711: "Kertokaapa, mitä tämä parivaatimus vaikuttaa mahdollisuuksiinne/haluunne lähteä kursseille, ja miten tiedotustapaa pitäisi parantaa!"

Parivaatimus ei juurikaan vaikuta mahdollisuuksiini lähteä kurssille.

Parivaatimus lisää halukkuuttani lähteä kurssille koska tiedän ettei kurssilla ainakaan ole sitä mahdollisuutta että olisin "yksi harvoista viejistä" joka ei, ainakaan minulle, ole mitenkään mukavan tuntuinen tilanne.

Ilmoitustapaa voisi vielä parantaa lisäämällä mahdollisissa tulevissa vastaavissa tapahtumissa ilmoitustekstiin lisämaininnan parinvaihdosta.

Kyseisten opettajien kurssilla parinvaihto nimittäin todella toimii, he pitävät siitä esimerkillisesti huolen: esim. viimeksi Lavaguru-leirillä parinvaihtotilanne oli heidän toimestaan erittäin selkeästi ohjattu, parit pyydettiin ennen parinvaihtoa rinkiin jossa viejällä oli vakiopaikkansa, ja vasta kun kaikki olivat palanneet parinsa kera lähtökuoppiin kuului "parinvaihto"-komento jossa daami eteni yhden viejän verran vastapäivään (kaikki siis yhtaikaa, huom! ). Siinä ei päässyt kukaan valkkaamaan eikä hyppimään yli. Kelpaa ihan esimerkiksi. Jotta tuollainen parinvaihto todella toimisi ja kaikilla olisi joka tilanteessa pari niin miehiä ja naisia on oltava tasamäärä.

4711: "Pääseehän BT:llekin ilman omaa tai vakiparia, mutta mistä ihmiset sen tietävät? Kaikki eivät käytä Internetiä. "

Esimerkiksi lukemalla seinällä olevasta ilmoituksesta muutakin kuin otsikot, tuohon ei Internetiä tarvita ;-)


Krakataskussa 2005-03-14 8:23 =>

Koska sähköpostia edellä esittämästäni "paritakuu" ja "villasukka" ajatuksesta on tullut aika paljon haluan lisätä ehdotukseen ISOJA HYMIÖITÄ. Näyttää siltä että varsinkin leiripari aihe herättää jossakin neitosissa isoja tunteita - pyydän anteeksi jos olen niitä raaputtanut.


4711 2005-03-14 8:30 =>

Muuten: pohdintapyyntöni ei ollut tarkoitus koskea vain BT:tä, siis ilmaisin asian epäselvästi.

En myöskään tullut myöhemmin tanssittajani kanssa jutelleeksi asiasta, mutta minulle jäi kuva, että hän tarkoitti ihan yleisesti tanssikursseja.

Enkä ottanut asiaa esille itseni takia vaan niiden ihmisten takia, joita me kaipaamme mukaan lavoille. Omat kurssit näyttävät jäävän tänä keväänä vähiin työ- ym. yhteensattumien vuoksi.


MLeena 2005-03-14 9:29 =>

Ilman muuta parivaatimus vähentää kursseille tulijoita, kaikki eivät uskalla pyytää tai eivät yksinkertaisesti löydä sopivaa paria. Myöskin tuntemattoman valinta paripörssistä on monelle vaikeaa (tämä tietysti koskee vain miehiä, koska paripörsseissä yleensä on vain naisia).

Itse en mene enää kursseille, joilla ei ole parinvaihtoa.

Määritelmä "otamme saman määrän naisia ja miehiä" on mielestäni ainakin lyhytkursseilla hyvä. Leireillä parille tietysti saattaa olla muutakin käyttöä.


Palomita 2005-03-14 9:57 =>

Parivaatimus estää lähes aina kurssille lähdön, mulla on pari vain argentinoon (ja kilpatanssiin) eikä hänkään läheskään aina pääse leireille. Jo periaatteesta jätän väliin leirit joille tarvitaan oma pari, haluan leireillä vaihdettavan paria. Sopivin tapa on tuo että viejiä ja seuraajia pyritään ottamaan kursseille sama määrä ilmoittautumisjärjestyksessä.


Manjaana 2005-03-14 14:26 =>

Leirille en lähtisi ilman paria, ja enpä taida lähteä kursseillekkaan, johtuupi ihan luontaisesta ujoudesta, kuin myös siitä, että tauoilla on mukavaa käydä läpi niitä harjoitteita tutun parin kanssa...

Se, että saapiko sen parin onkin ihan toinen juttu, aina ei valitettavasti saa.. ;o/


Krisse 2005-03-14 14:37 =>

Se vaihdetaanko kurssilla paria vai ei on ymmärtääkseni eri juttu kuin se, että leirille pitää ilmoittautua parin kanssa.

Parin omaavana on mukava tietää kurssille lähtiessä, että siellä ei ole vastassa se 2 miestä ja 9 naista tilanne. Parin vaihtoon osallistumme yleensä aina eikä välillä eteen tuleva lepovuoro haittaa, mutta ainakin pitemmälle leirille lähtiessä on mukava tietää että leirin järjestäjä on pitänyt huolen siitä että miehiä ja naisia on edes suunnilleen järkevässä suhteessa.


Ansku 2005-03-14 17:29 =>

Mitähän tähänkin nyt sanoisi...

Ne ketkä ovat lukeneet (siis oikeasti muutakin kuin otsikon) tietävät että hitaille otetaan vastaan ILMOITTAUTUMISET pareittain, käsittääkseni meillä pyörii myös eräänlainen "paripörssi" jonne parittomat voivat itsensä ilmoittaa. Kun pari löytyy siitä pyritään ilmoittamaan mahdollisimman hyvissä ajoin. Muutama ylimääräinen nainen ei hommaa kaada (esim. ne kolme muuta kimppakyytiläistä). Jivelle ja Swingfuskulle "PYRIMME OTTAMAAN TASAMÄÄRÄN MIEHIÄ JA NAISIA". KAIKISSA lajeissa parinvaihtoa käytetään ja Koivuloiden kurssilla se myös toimii! Tämän tietävät kaikki Koivuloiden kurssilla olleet. Parinvaihtoon ei ketään pakoteta mutta sitä lämpimästi suositellaan.

Pareittain ilmoittautuminen EI TARKOITA ETTÄ KURSSILLA EI VAIHDETTAISI PARIA LAISINKAAN. Kaiken lisäksi 9.4 ei ole enää kurssi vaan päiväleiri. Sekin asettaa omat vaatimuksensa niin miesten ja naistenlukumäärän, hinnoittelun kuin positiivisen kuvan jättämisen suhteen.

Perustelut: Jos rajaamme vain osallistujamäärän, esim "otamme kurssille 30 ensimmäistä", saattaa pahimmassa tapauksessa tilanne olla se että paikalla on 20 naista ja 10 miestä. Alussa parinvaihto toimii jotenkuten, mutta enemmin tai myöhemmin parin kanssa tulleet päättävät jättäytyä pois vaihtoringistä, koska seisoskeluun menee liian paljon aikaa. Tämän jälkeen tilanne saattaa olla 15 naista ja 5 miestä. Näistä 15 naisesta ainakin 5 häipyy samantien vihaisena koska ei saa rahoilleen vastinetta.

Näin olleen on viisaampaa edes yrittää taata kaikille osallistujille mahdollisimman tasapuolinen mahdollisuus tanssimiseen ja varmistaa että kurssille tulijat kokevat saavansa rahoilleen vastinetta.

Parin löytyminen oli minullakin ensin kivan työn takana, mutta tarpeeksi kun tansseissa puhui suu vaahdossa että on paria vailla, se kas kummaa löytyikin. Jo ekalla leirillä tapasin sitten nykyisen vakiparini. Joten älkää heittäkö kirvestä kaivoon, huudelkaa palstalla, puhukaan tansseissa, soittakaa ja kysykää mikä on tilanne parittomien suhteen! Älkää jääkö märehtimään... Toistaiseksi olemme onnistuneet aikas hyvin mies-nais -tasapainossa, eikös?!


Insinööri 2005-03-14 17:40 =>

Kyllä se hyvä pari vaikuttaa omaan kurssille lähtööni. Muutaman kurssin ja leirin käyneenä täytyy tosin myöntää, että parinvaihtorinki tms. on kuitenkin ihan toimiva systeemi oman kehittymisen ja yleensä oppisen kannalta. Kaikkien kanssa ne kuviot ei vaan toimi, sitten yhtäkkiä tulee joku tuntematon, jonka kanssa huomaa kerralla miten pitää viedä. Ja pääseehän siinä ringissä vakiopariakin aina välillä pyörittelemään ja samalla vähän neuvomaan…

Toisaalta rohkeana miehenä voisin kuvitella meneväni yksinkin kurssille ja itse asiassa yhdelle olen mennytkin nimittäin kevään kansalaisopiston lavatanssikurssille. Tuurilla löysin sieltä parin, joka on siitä lähtien ollut sen kurssin vakioparini. Siellähän siis lähes kaikki muut ovat oikeita pareja ilman yhtäkään vaihtoa.

Okei, yleensä naisia on kursseilla kyllä enemmän, joten miehillä on tämä osallistumienen ja tanssimaan pääsy helpompaa.

Miksei voisi olla "jatkuvaa paripörssiä" kursseja varten täällä tanssi.netissä -onhan täällä "minne mennä"-palstakin ? Täällä voisi antaa haluamansa tiedot ja sitten vaan sopimaan yhteisiä kursseja. No ehkä se on joillekin helpompaa kysellä tanssipaikoilla ja kursseilla kovaan ääneen, kuin laittaa itsensä paripörssiin, mutta ei kaikille kuitenkaan.


Vaari 2005-03-14 18:21 =>

Eips ole Vaarila ollu kauheeta hinkuja osallistuja kursille ainakaan vielä, kun yksin ei ole saanu aikaseks lähteä. Jotta omse jonkinlainen kynnys saara ittensä jotnki motivoitua lähteen. Tätähäntä parinvahetusta em pirä kauhean pahana asiana, jotta tota viemistä saattais ehken vähäste saara paremmaksi sillä keinolla. Mutta ne jotka parina haluaa olla, niin eisaisi sitten väkistellä laittaa kiertoon.


4711 2005-03-14 19:06 =>

Totta puhui Ansku, ja kursseille on yllättävän hyvin ilmaantunut könsikkäitäkin likkoja ilahduttamaan. Viimeksi bugg-kurssilla oli niin kova meno, että teki hyvää päästä välillä vapaavuorolle, kun kolme naista oli alkeissa enemmän kuin miehiä. Parinvaihto on toiminut käymilläni kursseilla riittävän hyvin, vaikka kaikki eivät siihen koskaan haluakaan osallistua.

Tämä keskustelu nyt varmasti on tehnyt selväksi sen, että MIES VOI AINA KÄYTÄNNÖSSÄ ILMOITTAUTUA KURSSILLE - JA LEIRILLEKIN - ILMAN PARIA. Naisten kannattaa vähän udella, miten monta on enemmän.

Mutta ei se riitä, että tiedämme täällä. Seuraavassa tiedotustoimikunnassa lienee syytä rakentaa jonkinlainen kurssille ilmoittautumisen rohkaisuplakaatti pantavaksi lavojen seinille.

Tästä ei ollut tarkoitus tehdä pelkästään kaakkoissuomalaista toiminnan pohdiskelua. Mitenkäs muualla aiotte saada arat kurssille? Me kaakon likat nimittäin saatetaan kesemmällä tulla muuallekin poikia tanssittamaan!


Helsinkiläinen 2005-03-14 21:26 =>

Tänään oli kyllä minun "kurssillani" 3 naista ja 7? miestä..:P


Sandy 2005-03-15 18:10 =>

Sattaapi mennä seuraava kommentti asian vierestä mutta läheltä ainakin liippaa.

Näkisin homman niin että kursseille/leireille/tunneille ilmoittautuminen on enemmän hyvä juttu kuin huono. Ja parinvaihdon toimiessa ei kai ole niin väliä ilmoittautuuko yksin vai ei.

Minusta parittomuus on hankala juttu enemmän sellaisilla tunneilla joille ei ole ennakkoilmoittautumista. Vaikka voisi ajatella että juuri sehän saisi ihmisiä, parittomiakin, enemmän liikkeelle. En tiedä onko vain ollut huonoa tuuria mutta muutamilla tunneilla (joille siis ei ole ennakkoilmoittautumista) olen ollut ainoa pariton ja se on hieman hankalaa jos parinvaihtoa ei ole. Silloin ei pääse kokeilemaan uusia juttuja niin paljon kuin muut ja ainakaan miä en kuulu niihin joilla kaikki napsahtaa yhellä yrittämällä kohdalleen. Askelia voi toki itsekseenkin treenata mutta kun ne olisi kiva saada onnistumaan parinkin kanssa.

Insinöörin ehdottama "minne menossa" tyyppinen paripörssiosasto ei kai olisi kovin huono idea? se voisi helpottaa monen parinhankintaa.Sitä kautta esim.sellaiset joilla ei ole niitä tuttuja tanssittajia/tanssitettavia voisi löytää parin ja huolettomammin mielin lähteä mukaan kun tietää ettei jää parittomaksi. vielä kerran mainittakoon että kun me kaikki ei olla niitä ketkä saa hommattua itselleen parin esim.tanssilavalta.

Toinen vaihtoehto voisi olla ehkä sellainen että tuota käytössä olevaa "minne menossa" palstaa muokkaisi sen verran että sinne voisi laittaa myös parinhaku ilmoituksen. Toimisi samalla periaatteella kuin "minne menossa" ja ilmoituksen huomaisi helpommin kuin niin että laittaa sen tänne keskustelu-osastolle.


Päivi 2005-03-15 18:23 =>

Matti ei ehdi lukea kaikkia viestejä, joten sivustoon liittyvät vinkit ja toiveet kannattaa lähettää (myös) Matille.


Krakataskussa 2005-03-15 18:47 =>

Tanssinetin sähköpostin lähetysominaisuus on hyvä apu myös tanssileirien parin muodostuksessa. Kun yhdistät nimimerkkejä ja henkilöitä sekä olet tanssinut heidän kanssaan on huomattavan helppoa lähettää palstan kautta leirihoukuttelu postia. 2003 ja 2004 vuosina onnistuin löytämään parin muutamalle tanssileirille lähettämällä tanssinetin kautta sähköpostia. Yhden kerran laitoin kravattini taskuun kahden Tango kappaleen välissä Pavilla - puhumatta mitään muuta kuin "kiitos" ko. naiselle sain sähköpostia seuraavana päivänä ja päädyin hänen kanssaan viikonloppuleirille. Eli tälläisiä onnekkaita sattumia tapahtuu ihan Tavallisille Tallustajillekin.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu