TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Lapsetkin lavoille (Mimi 2005-03-09 13:39)

Lapsen psyykkisen kehityksen lähtökohta....

Pimu
2005-03-11 12:37

Äitien ikuinen näkemys omien lasten ihanuudesta aiheuttaa tyrmistyksen jos naapuri ei olekkaan asiasta ja tilanteen sopivuudesta samaa mieltä - Miten voi olla mahdollista?, kyllä on todella ikävä ja inhottava ihminen tuo naapuri... Meidän lapset ja naapurin penskat.

Lapsen terveen psyykkisen kehityksen lähtökohta on se, että lapsi voi nähdä äidin silmistä varauksettoman hyväksynnän, ihailun ja rakkauden.. Tämä on se peili, jonka avulla lapsi rakentaa näkemystä omasta itsestään - ITSETUNTOA! Eli se, että äiti puolustaa omia lapsiaan ja haluaa nähdä heissä hyvää on lapsen kehitykselle tärkeä asia...

Eli pitäisin aina tärkeänä sitä, että tuo PEILI toimii itsetuntoa rakentavasti. Toinen asia on sitten se, jos samalla väheksytään naapurin tenavia... silloin lapsen itsetuntoa saatetaan rakentaa vertailulla muihin lapsiin.. sellainen itsetunto ei kestä koettelemuksia...

...ja vaikka lapsi tekisikin elämässään virheitä, niin tuo äidin rakkaus ja ihailu säilyy... lapsen tekoja ei tarvitse hyväksyä ja lasta pitää ohjata sellaiseen käytökseen, joka yhteiskunnassa on sallittua (helpottaa lapsen elämään jatkossa). Mutta rakkaus ja ihailukin säilyy läpi elämän.

En ole ihan varma, mitä tarkoitit tuolla lauseella, johon viittasin. Mutta kommentoin vain varhaisen psyykkisen kehityksen näkökulmasta asiaa.. jatketaan rakentavaa keskustelua tästäkin asiasta!

Lapset lavalla -aiheesta olemmekin keskustelleet jo aikaisemmin. Sieltä löytyy yhä näkemykseni siitä miten lapsien kanssa tulisi lavalla toimia.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu