TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tango-illat ynnä muut (Aragorn 2005-03-04 13:56)

Tango-illat ynnä muut

Aragorn
2005-03-04 13:56

Kun seuraa tanssikeskustelua, niin näyttää selvältä, että selvitäkseen tanssi-illasta kunnialla, on osattava vähintään:

Valssia, hidasta valssia, tangoa, foksia, hidasta foksia, fuskua, jenkkaa, humppaa, polkkaa, masurkkaa, jiveä, boogia, buggia, sambaa, rumbaa, chachata ja kaikkia mielellään eri variaatioineen.

Noin kuusitoista tanssia. Jos haluaa tanssia kaikki tanssit, on osattava suunnilleen valssi, hidas valssi, perusfoksi ja tango, jenkka, humppa, polkka ja masurkka. Sekin tekee jo seitsemän-kahdeksan tanssiaskellusta. Aika paljon, ja lisää tansseja on koko ajan tulossa kun swing-tanssien harrastus lisääntyy.

Tällä palstalla suuri osa kirjoittajista osaa tanssia näitä kaikkia, ehkä lavoillakin yhä useampi. Mutta orkestereillekin joku parikymmennen erilaisen tanssirytmilajin soittaminen intensiivisesti samana iltana on jo aikamoinen vaatimus. Eikä kaikki ehkä mene samalla soittimistollakaan täydellisesti.

Muusikot ovat usein olleet sitä mieltä, että Suomi on niin pieni maa, että täällä ei voi erikoistua vain yhteen tanssilajiin, mutta silti tulee väistämättä mieleen, että voisi hyvin olla erityyppisiä tanssi-iltoja, ellei sitten enemmän erityyppisiä tanssiorkestereja: tango-iltoja, slovari-iltoja, lattari-iltoja, swingi-iltoja...

Ainakin minä kävisin mielelläni erikoisilloissa, etenkin tango-illoissa. Kaikkea muutakin voisi olla, mutta pääpaino kuitenkin yhden suunnan tansseissa.

Jos kaikkia tansseja pyritään esittämään tasapuolisesti, tulee illasta väkisinkin aikamoinen sillisalaatti. Itse pitäisin enemmän siitä että voisi keskittyä enemmän yhteen suuntaukseen yhtenä iltana. - Toki voi olla että mieli muuttuu sitten joskus kun ainakin parikymmentä eri tanssia sujuu kaikki helposti ja nautittavasti. Epäilen kuitenkin että aika harvoilla on tosiasiassa mahdollisisuuksia tai haluakaan siihen että hallitsee tasapuolisesti koko lavatanssikirjon.

Niin, että mitäs pidätte keskittyneempien tanssi-iltojen ajatuksesta?

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu