TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tangon erottaminen foksista (Senior 2005-03-02 21:00)

Vienti foksin (ja tangon) perusrytmiä rikottaessa

HNN
2005-03-04 9:51

Kaikissa tansseissa on askellus HNN toistuvasti sellaisenaan tai H ja sen jälkeen HNN eli HHNN. HNN ja HHNN mielivaltaisesti vuorottelemalla tanssi on vaihtelevaa. HHHNN eli kolme peräkkäistä hidasta ei anna juurikaan lisäarvoa tanssiin. Muutamissa tanssioppaissa annetaan tangon perusaskeleeksi HNN, myös foxtrotiin.

Yleensä tangot ja foksit tanssitaan HHNN askelluksella vaikka yhtä oikein tai oikeamminkin olisi HNN askellus. Jos on opetellut vaihtelemaan saman tanssin aikana HNN ja HHNN askelluksia tangossa, foksissa ja humpassa, on harvinaista, että löytyy tanssitettava, joka pystyy vaihteluun. Askellusten vuorotteleminen johtaa siihenkin, että HHNN sarjan aloitus sattuu vaihtelevasti vasemmalle tai oikealle jalalle miehellä ja naisella, mikä myös vaikeuttaa. Vaikka veisi samassa tanssissa vuorotellen puoli minuuttia HHNN ja HNN askelluksilla, ei siihenkään moni taivu.

Yleisesti on niin, että hitaita askelia voi olla perätysten parillinen tai pariton määrä, mutta nopeat ovat aina pareittain. Ensimmäisellä nopealla on nousu päkiöille ja toisella lasku päkiältä. Nopea nopeaa voisi kuvata pallon heittämisellä ilmaan. Nousu on ensimmäinen nopea ja lasku toinen. Parittomalla nopealla pallo jäisi ilmaan, mikä ei ole mahdollista. Tangoonkaan en ole löytänyt oppaista askellusta, jossa olisi pariton määrä peräkkäisiä nopeita askelia. Saksalaisen tanssioppaan mukaan yleinen virhe on, että nopeiden jälkeinen hidas lähtee liian nopeasti, mikä antaa vaikutelman kolmesta peräkkäisestä nopeasta. NN kuvaa askeltekniikka, ei aina aikaa.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu