TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Onko esiintyjien arviointi yleensäkään tarpeellista. (Walker 2005-03-01 20:27)

Tangon erottaminen foksista / yhteenvedosta

E.Tuomas
2005-03-03 22:53

Viisiaskeltango: Jos kirjoittaa HHNNN, niin jollain pitäisi ilmaista viimeiselle nopille lisäksi tuleva nopin mittainen paussi. Ja ei kai ole väärin kirjoittaa HHNNH, sillä viimeisen hitaan sisällähän on lupa fraseerata eli ottaa viimeinen hidas nopeana ja pienen paussin aikana valmistautua ottamaan seuraava ponteva hidas .

Vanha tango HHHNN? Tuohan on 1950-luvun viisiaskelfoxi. - Vanha tango on nimenä muutenkin ongelmallinen eli mitä vanhoista tangoistamme se tarkoittaa? Häveliäät muuten ovat alkaneet kutsua mustalaistangoamme wanhaksi tangoksi.

Suomalainen tango: Kai jaetaan suomalaiseen usein ohiaskelta käyttävään lavatangoon ja (tässä omia nimiehdotuksiani) perustangoon / kansantangoon / ravintolatangoon.

Argentiinalainen tango: Aika hyvin alkaa olla tiedossa, miten kansa tanssii Argentiinassa. Toisessa ääripäässä on show-tangon opetus. Suuntauksia on tietysti oltava, sillä eihän tuo tango voi sama olla esimerkiksi Espanjassa, Ranskassa tai Venäjällä. Ja ovathan suomen mustalaiset tehneet argent.tangosta niin omanlaisensa suuntauksen, että sitä pikemminkin pidetään yhtenä suomalaistangon versiona.

Nuo terävät liikkeet: Tietysti silloin jos musiikki sen antaa. Vaan onhan usein selkeitä jaksoja, jotka kannattaa viedä pehmeästi tai unelmoiden. Myös jaksoja, jotka ovat raskaita tai marssinomaisia. Kovin riippuu, miten on sovitettu ja miten orkesteri soittaa.

Kirjoittajan avainsanat: mustalaistango, arnentiinalaistango, kansantango, ravintolatango

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu