TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tangosta vielä (Mimi 2005-03-02 13:45)

Tanssimusiikin tempomääritelmistä

Jonna
2005-03-02 23:33

Nippo: "Kuitenkin, yhtyeet, jotka soittavat monipuolista musiikkia ovat todella harvassa, kuten myös yhtyeet, joilla on edes hämärä aavistus eri tanssimusiikkien temposta. Joskus olen huomauttanut jonkun yhtyeen muusikolle, että 40-45 tahtia/min. on aivan liian nopea hitaaksi valssiksi. Vastaus oli että "hyvin näkyi kelpaavan muille". (kyllähän sitä voi tanssia, mutta ei hitaana valssina, ainakaan jos haluaa mitään vaihtelua tanssiin). Vastaus kuitenkin osoitti asennoitumisen tanssiyleisöön..."

Jora: "Totta, joku 30 /min olisi sopivampi. Ongelmaa korostaa vielä se, että "tavallinen" valssi soitetaan usein liian hitaasti."

Paasikon Lasse ehdotti perjantain luennolla, että seuraavan kerran kun me tanssijat haluamme esittää bändeille toiveita temmoista, voisimme perustella hiukka tarkemmin. Sen sijaan, että huomautetaan liian hitaasta/ nopeasta temmosta, voi kertoa, kuinka monta ISKUA minuutissa olisi sopiva ( =musiikin tekijöiden käyttämä määritelmä). Tahtia/minuutti käytetään tanssinopetuksessa.

Näppärä muusikko tietty kaivaa siinä vaiheessa taskunpohjasta metronomin ja vääntää nupista ehdotetun temmon. Nyt molemmat osapuolet puhuvat asioista niiden oikeilla nimillä. ;)

Cometsin sivuilla kerrotaan Paasikon pitävän Musiikin rytmiikka -luennon 7.5. Onko Päivillä tietoa, onko niitä muulloinkin, jossain muuallakin kevään aikana? Suosittelen lämpimästi luentoa, tällaiselle turakaiselle tuli monen monta tanssimusiikin termiä selvemmäksi.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu