TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tangot (Aragorn 2005-03-01 23:26)

Tangon erottaminen foksista

Nippo
2005-03-02 18:50

Tämän kirjoituksen tarkoitus ei ole olla mikään absoluuttinen totuus.

Se swing, joka on n.s. swing-tansseissa on nimenomaan body-swing.Body-swingin aideuttaa hyvin pitkälti askelella tapahtuva nousu ja painonsiirto, sekä liikkeen kylkijohtoisuus. Hyvä esimerkki on hitaan valssin oikea käännös.

mies ottaa ensimmäisen askeleen (oikea) eteenpäin. painon mennessä oikean jalan ylitse miehen vasen kylki kääntyy johtamaan, ja vie vasemman jalan eteen. liike-energia saa aikaan vartalon kääntymisen oikealle päin. Koska vapaana oleva jalka (oikea)seuraa vartaloa kiinni lattiassa, kallistuu vartalo oikealla. Mitä paremmin vapaan jalan antaa olla kiinni lattiassa, sitä voimakkaampi on vartalon kallistus osittain myös siksi, että kun lantio pyrkii menemään tukijalan ohitse, säilytetään tasapaino antamalla vartalon kallistua vastakkaiseen suuntaan.

Vaikka tangossa ei olekaan body-swingiä, ei tangoa silti tanssita tasaisella nopeudella, vaan liikkeessä näkyy tangolle luonteenomainen staccato. Tango on kuitenkin tanssina lähempänä latinalaistansseja, kuin muita vakiotansseja. Siksi tangon liikkumistapa poikkeaa melko lailla täysin muista vakiotansseista.

Se, että jiveä ja muita jenkkitansseja kutsutaan swing-tansseista johtuu taas (käsitykseni mukaan ) siitä, että musiikki, johon näitä tansseja tanssitaan tunnetaan swing-musiikin nimellä.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu