TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Nuoret lavoille!! Seuratanssin kehittämisprojekti (Pia M 2005-02-25 13:31)

Nuoret lavoille!! Seuratanssin kehittämisprojekti

Pia M
2005-02-25 13:31

Vuosi takaperin käynnistettiin myös osaprojekti "Nuoret lavoille", jonka vetäjäksi päädyin. Valitettavasti samaisen palaverin seuraamuksena yksityiselämäni heitti häränpyllyä, enkä ole aiheutuneiden perhe- ym. elämänmuutosten kourissa jaksanut / ehtinyt asiaa edistää lainkaan.

Nyt olisi siis enemmän kuin tarpeen saada aktiivista, asiasta innostunutta ja asiaa eteenpäin vievää porukkaa mukaan.

Osoitteesta http://www.tanssi.net/keskustelu/projektit/index.html kohdasta Lasten ja nuorten tanssiharrastuksen tukeminen ja kehittäminen voi käydä lukemassa asian eteen tehdyistä suunnitelmista. Muistio palaverista 13.3. on sikäli hyödyllinen, että siinä on monta kehitettävää ideaa silloisine yhteyshenkilöineen. Nuo osa-alueet ovat Vuori/Muhammed -juttua lukuun ottamatta jumahtaneet paikalleen, eikä muhammedjutustakaan jäänyt paljoa käteen.

Ideoita on, tarvitaan eteenpäin vievää ja aktiivista porukkaa. Mutta tälle listalle on siis tarkoitus kerätä lisää ajatuksia ja ideoita aihealueen tiimoilta, joten kaikki joita tämä nuorten asia kiinnostaa: ottakaahan kantaa.


Helsinkiläinen 2005-02-25 13:37 =>

-Ilmoittautuu! :D Kouvolaan ollaan jo menossa :)


MLeena 2005-02-28 8:20 =>

Ottakaahan nuoret kantaa!


Hambi 2005-03-02 21:01 =>

Tarjolla olisi kimppakyyti Kouvolan palaveriin tulevana lauantaina erityisesti "Nuoret lavoille" -osaprojektilaisille. Autossa voisi nimittäin kehitellä vielä lisää ideoita.

Luultavimmin reitti tulee oleman Tuusula-KehäIII-7 (Porvoo)-6 (Kouvola). Otapa siis yhteyttä jos tarvitset kyydin tai haluaisit omaan autoosi innokkaita projektilaisia.


MLeena 2005-03-03 10:03 =>

Ottakaahan kimppakyydissä mietittäväksi lapsiparkki -idea. Usealla nuorella kun on jo jälkikasvua.

Tässä ei ole tarkoitus mennä juupas-eipäs keskusteluun asiasta, sillä se käytiin palstalla myrskyisenä reilu vuosi sitten.


Anni N 2005-03-03 18:40 =>

Katselin noita juttuja tuolla.... Omasta puolestani voin lukiolaisena sanoa, että kyllä jotakin aloitetta jollakin tavalla tarvitsisi varmasti tehdä myös liikunnanopettajien suuntiin. Luulisin, että yleisurheilun, hiihdon ja pallopelien lisäksi se olisi erittäin suotavaa ja yhtäläisesti "pakollista" opettaa tanssia kuin näitä muitakin lajeja. Tanssi on yhtäläisesti kulttuuria ja perinnetä kuten hiihtokin. Mitäköhän asialle voisi tehdä niin, että opettajatkin uskoisivat, että tanssi olisi valtavan hyvä liikuntamuoto.

Lippujen hinnat ovat myös toisilla paikoilla niin taivaissa näin nuoren ja varmaan vanhemmankin mielestä, että nuorilla ei ole uskallusta heittää rahojaan tuntemattomaan. Eihän se tietenkään kaikille sovi se kulttuuri, mutta kyllä sitä kokeilla kannattaisi ja koulussa kannustaa!

Siinäpä nyt oli tuollaista jotenkin asiaan liittyvää omalta kannaltani...


Sandy 2005-03-03 20:55 =>

Oliko palaveriin ilmoittautumisella joku takaraja? Jos on, jostain syystä minä en sitä ole huomannut. Jos onnistun järkkäämään jonkinlaisen meno/paluukyydin Lehdokkiin + Kuntsilta kotiin, olisin kiinnostuneena tulossa mukaan :)!

Meille opetettiin yläasteella + lukiossa niillä parilla tanssitunnilla vain foksia + valssia. Vanhojentansseissa pääsimme kokeilemaan tangoa :). Olen huomannut että liikuntatuntien tanssiopetuksessa on paljonkin eroa paikkakuntien/koulujen välillä. Toisaalta kaikki opet ei ole tanssi-ihmisiä, eikä hiihto taikka yleisurheilu...

Aika monella ikäiselläni on harmiksi sellainen mielikuva lavatansseista että siellä tanssitaan "vain humppaa" tms vaikka totuushan on vallan toinen. Ja sitä paitsi humppa on yhtä kivaa kuin muutkin tanssit :)... Lavojen artistikaarti on myös kivasti monipuolista:). Kivaa huomata että joukossa on myös aika lähelle omanikäisiä laulajia/soittajia :).


Helsinkiläinen 2005-03-03 20:50 =>

Nykyäänhän neljäs-luokkalaisille opetetaan(ainakin helsingissä) jotain "tansseja" ja Siitonen kutsuu heidät "juhliin". Kyselin tässä pienimmältä veljeltäni tansseja ja ei siellä ihan näitä menty :) mutta paritansseja kuitenkin ("vanhoja tansseja" letkis&tiputanssi +joku rokki, josta ei kuulemma askellusta muista)
Eli kuitenkin jotain tehdään, mutta tähän se sitten jämähtääkin, ellet satu olemaan liikunta luokalla yläasteen/lukion. Eli tässä: Yläasteella tanssit kertaukseen osana pakollista liikuntaa, samoin jollain tavalla ujutettaisiin tanssit sitten lukioonkin. Esimerkillinen Yläaste&Lukio(samassa) on Helsingissä Kulosaaressa. Siellä järjestetään kerran vuodessa "tanssit", johon kuulemma tulee bändi soittamaan 45minuutiksi ja siellä mennään jotain "perusjuttuja / jotain humppaa" (näin kaverini asian ilmaisi) ja sama lukiossa. Mutta ilmeisesti heilläkin olisi parantamista järjestelyissä(opetus yms/ei siellä lavatansseja mainosteta).


Helsinkiläinen 2005-03-03 20:56 =>

Ja sitten ei ihan asiaa: toivottavasti sait Hambi viestini, kun ei ole kuulunut :) Mutta siis olin kiinnostunut tästä kimppakyydistä, mutta olisi mukava tietää järjestyikö tämä asia vai pitäisikö alkaa katselemaan muita reittejä paikalle. Tämän kirjotin palstalle, koska en ole varma menikö sähköposti perille :(


Helsinkiläinen 2005-03-03 20:59 =>

Ja sitten tosiaan nämä "vanhojen tanssit", joissa itsekin olin kahdesti osallisena. Kun kerran nuorille nämä "humpat"(lavatanssit) tuntuvat niin kaukaisilta, niin tässä idea: Lavatansseja wanhoille :) ja se "vanhojentanssi tango" ei kyllä ole ihan lavahelpoinen :( .. Joissain lukioissa mennään "yllätysnumerona" joku rokki tai oma koreografia, mutta se on aina ollut turhan koreografioitu, että siinä kukaan olisi päässyt "irrottelemaan".


MLeena 2005-03-03 23:14 =>

Sandy ja muutkin nuoret: kyllä huomenna perjantaina voi vielä ilmoittautua klo 15 mennessä (siihen mennessä ilmoittautuneet saavat etuja Kuntotalon illassa ja palaverikahvit).


Timo 2005-03-03 23:28 =>

Lavaguru-leirillä tuli nähtyä nuori breikkaajapoika

No se oli Masa ja sitä ei lasketa...

Taannoisen tanssipalstakyselyn mukaan tämän palstan kirjoittajien keski-ikä on vähintään 40-45 vuotta. Joten useimmat voi aloittaa omasta jälkikasvustaan: mitä olet tehnyt asian eteen omien lastesi osalta?


Päivi 2005-03-03 23:33 =>

"No se oli Masa ja sitä ei lasketa..."

No mikä ettei "Masia lasketa"? :-o


Timo 2005-03-03 23:50 =>

No mikä ettei "Masia lasketa"? :-o

Palstapolliisin pitäisi vastata viesteihin sellaisella viiveellä että vanhemmatkin ihmiset ehtii korjata kirjoitusvirheet...


Palomita 2005-03-04 9:57 =>

Masilla näyttää olevan (tanssi.fi: mukaan) sen verran nuoria fanityttöjä että Masi kannattais houkutella mukaan houkutuslinnuksi.


Palomita 2005-03-04 10:02 =>

Mikähän on opiskelijoiden tanssikurssitarjonta yleiseti; en tiedä muuta kuin että HOT:ssa on kai aika paljon innokasta porukkaa, opiskelijat vois olla sopivan ikäisiä kiinnostumaan paritansseista kunhan saatais markkinoitua muuna kuin "humppana".


Drago 2005-03-04 11:35 =>

Tanssikurssien tarjonta lienee suurimmissa kaupungeissa aika hyvä, mutta.. pienemmillä paikkakunnilla tarjonta saattaa olla hyvin heikkoa tai jopa olematonta. Kursseille halukkaat eivät siis välttämättä pääse osallistumaan välimatkojen takia. Varsinkin opiskelijat ovat köyhää sakkia, ei heillä ole varaa maksaa pitkiä kyytimatkoja. Myös tanssikurssien hinnat pitää saada opiskelijoille sopivalle tasolle (en kyllä tiedä mitä kurssit maksavat, sillä itse olen juuri näitä syrjässä asuvia jotka eivät juuri minnekään pääse).

Toinen ongelma on se, että moni luulee että oma pari on välttämättömyys kursseilla. Kursseja siis pitäisi järjestää nimenomaan niin, ettei omaa poaria välttämättä tarvitse ensinkään, vaan kurssilla vaihdetaan paria kokoajan, se madaltaisi osallistumiskynnystä.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu