TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Mielipiteenvapaus (Nippo 2005-02-23 10:47)

Mielipiteenvapaus

4711
2005-02-23 12:04

Ehtimättä enempää paneutua asiaan haluan sanoa, että kunnioitan tapaasi tulla avoimesti ja nimelläsi palstalle. Monethan meistä, jotka esitämme aika koviakin mielipiteitä, ovat avoimesti tunnistettavia - ainakin lavalla naamallaan, itse asiassa nimelläänkin.

40 vuotta julkaisualalla toimineena ymmärrän hyvin Matin harkitsevan "sensurointilinjan". Se kestää niin julkisen sanan neuvoston kuin tanssipalstan yhteisöllisyyden vaatimukset. Matti pyrkii toimintaan, jolla tanssikulttuurista kuitenkin jää positiivinen kuva ulkopuolisille, vaikka täällä välillä kovaakin keskustelua käydään.

Yksi ongelma on muuten se, että huumorilla sanottu ei suinkaan yleensä näy ilman hymiörivistöä. Luulen, että asiat asioina tänne sopivat kaikki. Sen sijaan tapa, jolla toisia saatetaan "nimitellä" ja luokitella, ei aina kestä arviointia. Asiat saa luokitella hyviksi ja huonoiksi ja muin laatusanoin - ihmisiä tai ihmisryhmiä ei yhtä vapaasti.

Kaikki me valikoimme ja valikoidumme, kuka milläkin tavalla, erisuuruisissa tungoksissa eri tavoin jne. Mutta miten se sanotaan toisten ihmisten arvoa loukkaamatta?

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu