TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Pakeista (Valikoiva 2005-02-11 18:05)

Pakeista

Vesku
2005-02-11 22:06

Lähes kaikissa kirjoituksissa tuntuu olevan lähtökohtana, että "jos lähdet tanssipaikalle on sinun velvollisuutesi tanssia kaikkien halukkaiden kanssa. Jos annat pakit mistään muusta syystä kun voimakkaan humalatilan tai epäasiallisen käytöksen vuoksi olet hylkiö, jolla ei ole mitään asiaa tanssipaikalle."

Tuo mainitsemasi lähtökohta käsittääkseni kumpuaa tanssin harrastajien tanssikulttuuria kohtaan tuntemasta suojelevasta asenteesta. Sillä jos pakitus olisi tavallista lavalla saattaisi tapahtua seuraavaa:
1. Aloittelijat ja vieraalla lavalla käyvät pääsisivät tanssimaan vain vähän tai eivät lainkaan.
2. Pakkien pelossa haettaisiin vain ennestään tuttuja.

Näiden seikkojen mahdolliset seuraukset: Potentiaalisista tanssinharrastajista ei tule lavatanssijoita ja osa tanssiharrastajista käy jatkossa ehkä vain parissa tanssipaikassa (tai ehkä vain yhdellä). Koska uusia tanssinharrastajia ei tule harrastuksen piiriin ja vanhojen harrastajien siirtyessä pidemmälle tai lyhyemmälle tanssitauolle (elämän tilanteen mukaan) olisi tanssipaikoilla jatkossa entistä vähemmän tanssijoita. Vähemmän tanssijoita tanssipaikalla tarkoittaa vähemmän tuloja tanssinjärjestäjille, jolloin tanssien järjestäminen on entistä vaikeampaa. Tämä johtaa kannattavuuden rajamailla olevien lavojen sulkemiseen. Lähi lavan sulkeutuessa osa harrastajista jää pitkien matkojen takia mieluummin kotiin. Jäljelle siis jää harvalukuinen joukko tanssipaikkoja, joissa tanssitaan vain tuttujen kanssa.

Koska tanssiin hurahtaneelle ko. harrastus on rakas, sitä pyritään suojelemaan ja edistämään sen harrastus mahdollisuuksia mahdollisimman suurella alueella, mahdollisimman monessa paikassa, mahdollisimman usein. "Maksuna" näistä "hyvistä" harrastus mahdollisuuksista siis tanssiminen "ei-miellyttävien" kanssa (tosin en kuvitellut, että siitä voisi mies (kovinkaan paljoa) kärsiä, kun kerran naisten haku yleensä kestää vain tunnin ja käsittääkseni on aika harvinaista, että nainen hakisi miestä jos mies ei ole koskaan naista hekenut). Itse en ole joutunut epämiellyttävän haun kohteeksi (tosin olenkin harrastanut tanssimista vasta 2,5 v).

Onko esittämäni mahdollinen tapahtuma ketju oikeasti vain mahdollinen vai todennäköinen ei ole kovinkaan merkityksellistä, niin kauan kun tanssijat uskovat sen olevan todennäköinen, jos pakituksesta tulee yleisesti hyväksyttyä.

HALOO!!!!!!!! KENENKÄÄN EI OLE PAKKO TANSSIA ELLEI HALUA, RIGHT??

Right. Ei tietenkään ole. Itseasiassa yksittäinen etikettiä vasten toimiva mies vain nostaisi kaltaisteni tavallisten tallustajien suosiota naisten tunnilla. Harmi vain, ettet taida käydä samoilla lavoilla kuin itse käyn (en ole niissä pakittelevaa miestä huomannut).

Huom. Tässä artikkelista saattaa saada sen käsityksen, että tietäisin tanssijoiden yleisen (keskimääräisen) käsityksen pakitukseen liittyen. Artikkelissa esitetyt väittämät ovat kuitenkin vain omia mielipiteitäni tai tulkintojani muiden (tanssi.netin keskustelupalstan kirjoittajien) mielipiteistä.

Kirjoittajan avainsanat: aloittelija, etiketti, flaksi, harrastukset, lava, lavakulttuuri, pakit

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu