TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Yhtyeille ! Pekalle, Rumpalille, Kosketinsoittajalle jne.. (Päivi 2005-02-10 10:23)

Yhtyeille ! ... ihan vain omana mielipiteenä!

Tapani
2005-02-10 13:04

Sillä "amatöörin on turvallista tapailla vaihtoaskeleella" myös esim. Cha cha:n ja rumbaan! Suurinosa tanssijoita käyttää vaihtoaskeleita myös näissä mitä luettelit "Tango Arg.Tango Saksalainen Tanso foxtrot slowfox Jive Boogie Rumba "buggattavat" slowrock ns.Suomalainen trioli hummpafoxi"

Tämä on minusta erinomainen huomio. Orkesterit usein valittavat, että tanssijat eivät ymmärrä musiikin hienouksista mitään. Tämä on pitkälle totta, ja sitä kannattaisi minusta käyttää hyväksi! Jos joku "amatööri" haluaa jotain jota voi tallustaa turvallisesti vaihtoaskeleella niin ei siihen välttämättä tarvita beat-balladia. Ihan yhtä hyvin siihen sopisi vaikka rumba, jota kyseistä tanssia osaamaton ei herkästi edes tunnista rumbaksi. Siten voi samalla kappaleella tyydyttää kaksi ihmisryhmää, ne jotka osaavat rumbaa ja ne jotka eivät osaa...

Mitä näihin musiikin tempoihin tulee niin oma murheenkryynini on swingin nopeus. Swingiä kuulee lavoilla harvoin, ja kun sitä tulee, se on yleensä nopeaa. Tämä on minusta sääli, koska koska hitaan swingin soittaminen palvelisi minusta paremmin sekä niitä jotka osaavat lindyä että niitä jotka eivät osaa. Useimmat lindyn harrastajat nauttivat hitaasta swingistä vähintään yhtä paljon kuin nopeasta ja se on helpompaa. Lisäksi hitaaseen swingiin on helppoa tanssia jotain perinteistä kuten foksia. Asiassa on myös sekin puoli että nopea lindy on keskimääräistä riskialttiimpi tanssi tanssia väkitungoksessa. Joten jos aina kun orkesterit soittavat swingiä he soittavat nopeaa swingiä niin useat ihmiset eivät osaa tanssia ja he vetävät vielä lisäksi herneen nenäänsä muutaman harvan lindyn tanssijan keskimääräistä vaarallisemmasta ja vielä vaarallisemman näköisestä tanssista. Siitä on taas tietysti seurauksena swingin yleinen vastustus.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu