TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Unelmavävyt: -Keskiäkäinen yllättää! (Keskiäkäinen 2005-02-07 18:23)

Volyymit ja korva

Tutti Frutti
2005-02-09 11:12

Casimir: "Korva kyllä totuuu ja säätyy aika laajalla aluella äänentasoon."

Humbuugie: "Niin tekee, mutta aluksi voimakas ääni tuntuu epämiellyttävältä. Niiden, jotka eivät halua kuunnella puhdasta siniäänisarjaa koko loppuikäänsä, kannattaa myös kunnioittaa tuota epämiellyttävyyden tunnetta."

Allekirjoitan ja alleviivaan Humbuugien näkemyksen. Tinnitus eli korvan tai molempien korvien jatkuva soiminen on inhottava, salakavalasti kasautumalla kehittyvä vaiva, jota ei voida parantaa. Monille muusikoille (ja miksaajille?) tuttu juttu, vaikka useimmat heistä eivät siitä paljon julkisuudessa puhu - ymmärrettävistä syistä.

Aina kun bändi soittaa jonkun tanssijan mielestä liian kovaa, sitä kokemusta pitäisi kunnioittaa - sekä bändin että tanssijan itsensä. Jos huomautus yhtyeelle/äänimiehelle ei tehoa, korvatulpat korviin tai kotiin! Vaikka (liiankin) kovaan ääneen usein tottuu illan mittaan, totuttelu ei ole ajan oloon terveellistä. Jos korvasi soivat tanssi-illan jälkeen, ehkä vielä seuraavana aamunakin, se on periaatteessa merkki siitä, että olet altistunut haitalliselle määrälle kovaa ääntä.

Kirjoittajan avainsanat: desibeli, äänenvoimakkuus, volyymi, miksaaja, äänimies, tinnitus

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu