TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kilpatanssi harrastuksena osa 1 (asiaa) (Palomita 2005-01-21 11:35)

Kilpatanssi harrastuksena osa 1 (asiaa)

Palomita
2005-01-24 14:50

Tanssivarpunen: Ylempiin luokkiin nouseminen vaatisi sitten että on käyty kilpailuissa keräämässä nousupisteitä. En tiedä tarjoaako joku seura ylempien kilpailuluokkien opetusta vaikka henkilö ei olisi kilpailemalla noussut kyseiseen luokkaan...... Mutta kun alempien tasojen valmennus on aika paljon ei-ammattilaisten pitämää, niin se voi poiketa jonkun verran riippuen seurasta ja valmentajasta.

Ylempiin luokkiin nouseminen vaatii kilpailua, mutta ainakin meillä voi tanssia ylempien luokkien tansseja harrastajaryhmässä, johon siirtyvät E-ryhmän jälkeen ne, jotka eivät halua kilpailla. (Luokkanousuja ei tietenkään tule koska ei kilpailla, mulla ei esim ole mitään väliä sillä mihin luokkaan kuulun, vaan sillä miten tanssin ja että tanssiminen on mielekästä). Opetus on kilpatason valmennusta ja ryhmässä opetetaan kaikkia 10 lajia. Kilpailijoiden valmennusryhmät ovat erikseen.

Meillä on onneksi ollut ammattiopettaja alkeista lähtien, opetus on ollut pätevää ja innostavaa ja varmaan siksi ryhmät ovat pysyneet suurina ja innostus tanssiin säilynyt. Porukasta varmaan tulee aika iso osa siirtymään lopulta kisaajiksi, vaikkei ketään painostetakaan. (omakin mielipide kisaamisesta on pikkuhiljaa muuttunut). Meillä on seurassa ilmeisesti asiat ei-kilpailevien kannalta harvinaisen hyvin hoidettu ja se näkyy kyllä harrastajien määrässäkin

Kirjoittajan avainsanat: kilpatanssi

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu