TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Viikonloppuillat Helsingissä (Danssaaja 2005-01-24 1:03)

Ainoako tanssiravintola viikonloppuiltaisin Helsingissä?

Lutukolli
2005-01-24 10:45

Jos tarkoitat Helsingin (keskustan) aluetta, etkä laajemmalti pääkaupunkiseutua, niin kai ainoa vaihtoehto tanssihaluiselle nykyisin säännöllisesti viikonloppuisin on Wanhan Tanssikellari (Vanhan kellari). Mutta kaikkien mainitsemasi toimintojen (tanssi, juominen ja seurustelu) samanaikainen nautinnollinen toteutus on sielläkin vaikeaa.

Tanssille parhaat mahdollisuudet on alkuillasta, kun Kirsi tai Tuire soittavat tanssimusiikkia levyiltä klo 16 alkaen. Jotta varmasti pääsisit tanssimaan kaikki hallitsemasi lajit, olisi syytä tulla oman tanssikaverin kanssa. [- Mistähän johtui että ensin oletin sinun olevan mies ja kirjoitin: "Koska alkuillasta on yleensä naisenemmistö, ei sinulle tämä ole välttämätöntä, mutta ikäjakautuma taitaa olla omaasi huomattavasti vanhempaa." Kun luin kysymyksesi uudestaan huomasin sen lopussa olevankin: "missä ikäiseni miehet käyvät tanssimassa?" Siihen en osaakaan vastata, koska omien havaintojeni mukaan "nuoriso" on aika vähissä Vanhan kellarissa - No korjatkaa, jos teillä toisilla on poikkevia käsityksiä. Jätän kuitenkin alkuperäisen tekstini muuten tälläisenaan, jos vastauksestani olisi muille hyötyä? -] (Vanhentuessani olen kylläkin huomannut kaikkien neitosten vain komistuvan ja heidän ikien määrittelynkin olevan vaikeaa.) Mutta paikalla olevat (ainakin säännöllisesti käyvät) ovat tanssitaitoisia. Orkisteri taitaa aloittaa viikonloppuisin vasta 21:15 (vai oliko vielä tuntia myöhemmin, kun aukiolokin on kaksi tuntia pidempään kuin arki-iltaisin) ja solisti noin kello 23. Itse olen yleensä jo tässä vaiheessa lähtenyt tanssiparketilta kun ryysis ja tuuppinen tavallisten tallaajien (ja humalassa örveltävien) ansiosta on ylittänyt sietorajan.

Seurustelun mahdollisuudet ovat tietenkin loppuillasta suurimmat kun väkeäkin on välillä lähes tungokseen asti, mutta tanssinautinto mielestäni puuttuu jo tässä vaiheessa kokonaan (ellei ole saavuttanut puudutusaineilla jonkinasteista nirvanaa ja löytänyt samaan tilaan päässyttä kumppania, jonka kanssa löytää harmonisen sopusoinnun).

Mielestäni parhaimmat mahdollisuudet tanssinautinnolle tarjoaa kuitenkin maanantai-illan levytanssit, joissa Kirsi soittelee välillä vähemmän kuultuja kappaleita, joiden tulkinta voi antaa uusia haasteita.

Kirjoittajan avainsanat: Wanhan tanssikellari

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu