TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tangon askellus (Aragorn 2005-01-18 14:15)

Tangon askellus

Päivi
2005-01-18 18:09

"Luin eilen illalla vanhempaa keskustelua tanssiaskelten ottamisesta, eli kaadutaanko eteenpäin ja pannaan jalka alle, vai siirretäänkö ensin jalkaa ja vasta sitten asetetaan sille painoa.

Ja sitten keskustelussa ilmeisesti jäi vastaamatta kysymys, miksi se että kokenut tanssija astuu oman jalan päälle, tekee vähemmän kipeää kuin se että kokematon tanssija tallaa omille käpälille, tai jalkapöydän päälle."

Tästä pitkähköksi venähtäneestä keskustelusäikeestä lienee kysymys: Mustelmista ja muista kolhuista...

"Näin ollen (jos ajatellaan että olisin tällainen kokenut tanssija) jos jalan alla sattuu tuntumaan yllättäen toinen jalka, niin ehtii aika paljon siirtää painoa pois, joko toiseen kohtaan jalkapohjaa tai sitten voi ottaa kyseisen askeleen kevyemmin ja siirtää vartalolla osan painosta toisen jalan askeleelle.

Jos vertaa kuvitteelliseen aloittelevaan tanssijaan, ja oletetaan että hän etenee "kaatumalla" eli antaa kehon painopisteen lähteä ensin liikkeelle, ja vasta viime hetkellä paukauttaa jalan alle tueksi, niin tälle askeleelle tulee hyvin suurin voima."

Kirjoitukseni tuossa samassa, aiemminmainitussa säikeessä: Suositeltavat liikkumistekniikat... (Otsikko periytynyt aikaisemmista kirjoituksista!:)

Kirjoittajan avainsanat: tekniikka, askeltekniikka, tango, slovari, slowari, liikkumistekniikka, painopiste

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu