TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Outoja mielitekoja (Kellohelma 2005-01-10 18:39)

Naisen kanssa, miksi ei?

Jitterbug
2005-01-12 12:34

Tämä on tietysti kunkin henkilökohtainen asia, mutta lavoilla käydessäni olen huomannut aika useinkin naisparien tanssivan keskenään. Ei se mikään uusi ilmiö muutenkaan taida olla. Miehethän ovat alunperiin tangoilleet keskenään, nykyään miespareja harvemmin näkee tanssipaikoilla.

Varsinkin polkalle ja masurkalle harvoin riittää tarpeeksi miehiä, jolloin naispareja taitaa näkyä eniten. Sama tilanne on usein myös rokeissa, jolloin täytyy etsiä suostuvainen nainen rivistöstä.

Täytyy myöntää, että kynnys lienee hiukan korkeampi, jos alkaa käymään erikseen harjoittelemassa naisen kanssa. Mutta en näe sitä niin ihmeellisenä asiana, ainakaan jos tarkoitus on opetella viemistä. Olen kuitenkin kokenut antoisammaksi sen, että harjoittelee viemistä miehen kanssa, jolloin mies voi samalla harjoitella seuraamista. Kumpikin voi antaa samantien vinkkejä ja palautetta toisilleen. Jos harjoittelisin naisen kanssa, hän varmasti kuolisi tylsyyteen ensimmäisen viiden minuutin aikana, kun osaan vasta kolme ekaa kuviota. Molemmissa vaihtoehdoissa tietysti on puolensa.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu