TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssinasento (Katsi 2005-01-05 8:19)

Katsokontakteja tanssiessa

Aragorn
2005-01-07 12:45

Ihan suoraan Tricksterin kysymykseen sopivasta katseen kohdistusåisteestä miehelle en osaa vastata, mutta useimmiten pituuserokin jo tekee sen ettei mies tanssin aikana oikein pääse naista katselemaan kun katse suuntautuu sen verran yli. Se on kyllä ihan hyväkin että tulee käytetyksi enemmän muita aisteja. Lisäksi yllin kyllin puuhaa silmille vapaiden tilojen etsimisisessä muiden parien välistä ja kohti tulevien väistelyssä ja jarrutellessa edessä olevien kohdalla.

Argentiinalaisessa tangossa odotetaan että katsotaan paria silmiin esimerkiksi ochoissa ja joissakin muissa kuvioissa joissa pari pysähtyy. Silloinhan on mahdollista keskittyä enemmän pariin. Myös suomalaisessa tangossa on mahtavaa jos voi tehdä silmäkontaktikuvioita, mutta se on vielä hakusessa, silti hauskaa onnistuessaan. Edellytys on tietty se, että nainen on silmäkontiin halukas.

Valssissa voi paikallaan pyöriessä, jos löytää keskeltä lattiaa vapaata tilaa, pysyä suorassa katsekontaktissa parin kanssa niin että katselee samalla ympäristöä syrjäsilmillä molempiin suuntiin. Se on aika upea tila, mutta vaatii onnistuakseen hyvän fiiliksen. Katsekontakti parin kanssa on ikään kuin paikallaan ja maailma pyörii ympärillä.

Kirjoittajan avainsanat: Argentiinalainen tango, valssi

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu