TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssinasento (Katsi 2005-01-05 8:19)

Tanssinasento

Hambi
2005-01-06 16:06

MardiJan: "Mies tähän pyrkiessään väkevästi ehdottaa, jollei jopa määrää, tanssiaskelet, kuviot, tanssiasennon ja siihen liittyen myös läheisyyden.

Edelleen tuon daamin huomioinnin huomioon ottaen, miehen velvollisuus on määritellä kontaktin tiiviys voidakseen hoitaa tehtävänsä parhaiten taitamallaan tavalla. "


Minusta nimenomaan nainen määrittelee sen, kuinka lähellä tai kaukana haluaa tanssia koska hänhän vain yksin tietää kuinka voimakkaan kontaktin seuraamiseen tarvitsee ja mistä viennin haluaa milloinkin lukea (esim. reisi ei "valehtele" aloittelijallakaan). Kannattaa aina lähteä liikkeelle sellaisella etäisyydelä johon daami asettuu. Aloittamisen jälkeen käydään sitten nopeasti läpi muutama peruskäännös (tutustuminen), jonka aikana ja jälkeen lähdetään yhdessä rakentamaan luottamuista. Pakottamala ei saavuta hyviä tuloksia koska silloin daami jäykistyy eikä seuraa kunnolla. Ensimmäisen kappaleen puolessa välissä useimmat aremmatkin yksilöt ovat jo melkein vartalokontaktissa, koska siten on helpoin pyöriä paikallaan. Eli miehen tehtäväksi jää lähinnä säätää läheisyyttä ja osoittaa teoillaan naiselle, että lähelle voi huoletta tulla.
Ilman vartalokontaktia tangoakin voi tanssia, joskin silloin se menee lähinnä erittäin hyödylliseksi tekniikkaharjoitteluksi (kehittää hyvin tehokkaasti vientiä ja seuraamista). Olen nähnyt nautinnollisen näköistä tangoa tanssittavan pelkän katseen ja eleidenkin varassa 0,5-3 m etäisyyksillä.

Kirjoittajan avainsanat: henkilökemia, Jännittäminen

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu