TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssilinjat (Aragorn 2005-01-03 16:41)

Tanssilinjat - Foksiväylä jive-ruuhkassa

Päivi
2005-01-04 10:48

"ruhkan lisääntyessä lopetan tuon muiden asiallisesti foksaavien häiritsemisen ja jätän nuo helikopterit totaalisesti huomioimatta. Huomaavat kyllä usein melko nopeasti, miten kaikkien tanssista saa huomattavasti sujuvampaa toisetkin huomioimalla."

Hm, "hieman" ristiriitaiset peräkkäiset lauseet...

"Tuo oikea sijoittuminen olisi hyvä kädenalittajienkin muistaa, jolloin ruuhkaisellakin lattialla löytyy tilaa sopuisasti sekä helikoptereille että foksaajille, ilman mitään muutoksia nykykäytäntöön."

Tuo seinän vieressä tsaivaaminen ei tosiaan ole niitä kaikkein parhaimpia ratkaisuja, mutta koska siitä ei kuitenkaan tällä meidän kirjoittelulla eroon pääse, edes me palstalaiset voimme edistää tanssin sujuvuutta ruuhkaisella tsaivilattialla jättämällä ne aivan seinän vieressä tsaivaavat rauhaan, eli emme änkeä väkisin ohi heidän ja seinän välistä (tai heidän YLI!!!).

Ne tsaivaajat, jotka mieltävät tanssivansa ulkokehällä, mutta eivät kuitenkaan tanssi seinän vieressä, ovat mielestäni foksiväylällä ja heidän pitäisi mielestäni osoittaa ERITYISTÄ huomaavaisuutta ja joustavuutta eteneviä tanssijoita kohtaan!

"jolloin sinne ripotellut helikopterit aiheuttavat aina jonkinasteisen rytmihäiriön sujuvalle etenemiselle"

"Pattien" muodostumista kädenalitanssialueisiin pitäisi välttää. Kädenalitanssialueen reunamilla tsaivaavan pitäisi pitää omalta osaltaan huolta, että kädenalitanssialueen ja foksilinjan rajakohta pysyy selkeänä ja tasaisena (tämän asian hahmottaminen on kyllä soikealla keskialueella toisinaan aika vaikeaa).

Summa summarum: Ongelmat syntyy useimmiten siitä että foksaavalla ja tsaivaavalla parilla on erilainen näkemys siitä onko kyseinen kohta lattiasta sillä hetkellä tsaivialuetta vai foksiväylää, eli kumpi on "väärässä" paikassa. Usein sitä on mahdoton määritellä, joten joustavuutta tarvitaan puolin ja toisin!

Kirjoittajan avainsanat: etiketti, liikennesäännöt, jive, swing-tanssit, kädenalitanssit, foksi

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu