TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssilinjat (Aragorn 2005-01-03 16:41)

Tanssilinjat

Humppis
2005-01-03 19:40

Niinhän se on, että säännöt tarvitaan, mutta järkeä saa käyttää niiden soveltamisessa. Siinäpä se sitten mutka tuleekin. Jokseenkin jokaisella kun on erilainen käsitys siitä soveltamisesta.

Esimerkki tuosta keskellä temppuja tekemässä käväisemisestä vaikkapa Ruusiksesta viime lauantailta. Ihan alkuun ja sitten taas kerran viimeisen tunnin aikana yritin rock’n’swingata siinä perimmäisen pylvään tuntumassa, sen takaseinän puolella. Oltiin siis periaatteessa etenemisalueella, kun pylväiden väli oli aivan täynnä. Tilaa kuitenkin jokseenkin harvakseltaan miehitetyllä kiertoradalla oli reippaasti. Silti moni pari suunnisti foksaillen siitä juuri pylvästä nuollen, vaikka oikein hyvin olisi ollut tilaa kiertää ulompaa. Joutuivat näin ollen kädenalittajien sekaan. Meitä oli siinä tietysti useita pareja kikkailemassa.

Siis sieltä keskeltä niitä ochoja tekemästä poistuessaan joutuu vaikeuksiin helposti, jos ei kykene pujottelemaan riittävän kauas ulos etenemisalueelle, vaan yrittää jostakin syystä oikaista. Mikähän tarve siihenkin muuten on? Ei kai kukaan ole ottamassa kellolla kierrosaikoja?

Joku tuossa -taisi olla Tapani- mainitsi siitä, että jivettäjien on helpompi väistää hitaita kuin nopeita etenijöitä. Minulla kuitenkin on sellainen käsitys, että etenevien velvollisuus on väistää paikallaan tanssijoita. Eihän esimerkiksi liikenteessäkään paikallaan seisova ajoneuvo väistä etenevää. Vai?

Eipä siellä kutukulmasakaan ihan rauhassa saanut irroitella, sillä foksaajia sinnekin imeytyi, ja sitäpaitsi loppuillan nopeimmille rokeille muutamat pintatanssijatkin katsoivat paremmaksi vaihtoehdoksi siirtyä syliotteisiin. He tosin osaavat ottaa muut huomioon. Ne tilapäiset koukkaajat taas yleensä eivät.

Joku merkillinen psyykkinen syy varmaan sillekin on, että jos kiertoalueelta löytyy kapeikko (Ruusiksen riikinkukkosalissa niitä on kaksikin), pitää melkoisen monen hidalgon (pieni alkukirjain!) juuri niissä ruveta tekemään jotakin liikkeen pysäyttävää. Haitarihan siitä syntyy.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu