TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
videoleikkeet tanssin harjoitteluun (Vakiomies 2004-12-29 9:56)

videoleikkeet tanssin harjoitteluun

Trickster
2004-12-31 10:10

"Törmäsin nyt ensimmäistä kertaa kiinalaiseen tangoon. Onko siitä mainintoja missään muilla web-sivuilla? Kiinalaisia sivustoja on sitten turha tyrkyttää... ymmärrettävästä syystä ;-)"

Kiinalaista tangomusiikkia onnistuin jäljittämään ahkerasti googlettamalla. Uskoisin kiinalaisesta seuratanssitangosta olevan mm. sen takia vähän tietoa saatavilla, että he eivät välttämättä tiedä tanssivansa tangoa? Tango usein käsitetään argentiinalaisena, upeana visuaalisesti näyttävänä lajina, varsinkin latinalaistansseille vieraissa kulttuureissa.

Musiikki ratkaisee, minkänäköiseksi tanssi muodostuu. Argentiinalaisen tangon saloja tuntevia musikoita ei Kiinassa taida olla montaakaan, verrattuna itseoppineisiin, ankariin taloudellisiin oloihin tottuneisiin kansanmuusikoihin. Sama tarve vastakkaisen sukupuolen tapaamiseen ja lähellä pitämiseen elävän musiikin siivittämänä täytyy olla Kiinassakin. Kalliisiin tanssinopettajiin tuskin monellakaan on varaa ja tanssiminenkin saattaa olla hyvin "luomua", ns. kadun ihmisten tunnelmointia.

Kiina kansainvälistyy ja saa uusia vaikutteita muista maista, varsinkin rikkaammista aasialaisista naapureistaan. Japanissa valmistettuja soittimia on varmaankin kustannussyistä alettu tuottamaan Kiinassa ja elektroniset instrumentit on näin tuotu Kiinalaisten ulottuville. Alla olevassa linkissä on kolme kappaletta, jotka mainitaan otsikon "Foreign Influensis" alla. Niitä kuuntelemalla pystyn sieluni silmin kuvittelemaan, minkä näköiseksi kiinalainen tango on kehittynyt. Viimeinen kappale saattaa jopa ohjata kiinalaisia humppaamaan.

Jos tämä ulkomainen "tanssi-influenssa" saa riittävästi jalansijaa Kiinassa, ei seuratanssimisella ole hätäpäivääkään. Kiinan valtavilla markkinoilla saattaa olla kysyntää myös monipuoliselle suomalaiselle iskelmämusiikille. Suomalaiset ohjelmatoimistot voisivat ajatella kansainvälisemmin ja päästä isoihin rahoihin käsiksi, reagoimalla ajoissa ja rohkeasti, olemalla pioneereja uudella mantereella!

Tango 1

Tango 2

Humppa 3

Lopuksi linkki lähdesivulle.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu