TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
videoleikkeet tanssin harjoitteluun (Vakiomies 2004-12-29 9:56)

videoleikkeet tanssin harjoitteluun

Trickster
2004-12-29 21:28

"Etsin videoleikkeitä tanssin harjoittelusta, mm. lavatangosta.Onko palstalaisilla tiedossa mistä niitä löytyisi??"

Lavatango on mielestäni niin laaja käsite, että mitään ns. opetusvideota on vaikea suositella. Ennenkaikkea lavatango on mielestäni sosiaalitanssia, jossa voi käyttää omaa mielikuvitustaan melkeinpä rajattomasti. Ihmisillä on myös hyvin persoonallisia tapoja tanssia tangoa, mikä tulee aina muistaa jotakin mallisuoritusta katsoessaan. Minkäänlaista vakiointia ei ole käytännössä mielestäni olemassa.

Netistä googlettamalla suomalaista tangoa luonnehditaan yleensä tanssiksi, johon kuuluu ns. habanera -askel ja "dipit". Käytännössä vain harva daami on tottunut habanera -askeliin, dippejä näkyy kyllä enemmän.

Tangon sosiaalitanssimisen yleisiä muotoja lienee viisi, joista yksi on vaikeasti sosiaalitanssimiseksi miellettävä latinalaistanssi (argentiinalainen tango) ja loput neljä enemmän ns. social ballroom -tansseja. Nuo neljä muuta ovat siis suomalainen tango, kansainvälinen tango, amerikkalainen tango ja kiinalainen tango.

Musiikin nopeudessa ja luonteessa on hieman eroja eri tangotyylien välillä. Optimitempoina mainitaan kiinalaiselle tyylille 27, suomalaiselle 30, kansainväliselle ja amerikkalaiselle tyylille 33 tahtia minuutissa. Mainittakoon vielä, että tangon tarkoituksenmukaisina tempoina pidetään 27-33 tahtia minuutissa. Suomalaisen tangon tempo 30 lienee kaikkein helpoin tanssittava, kilpailuissa usein käytetty 33 tahtia minuutissa saattaa kuitenkin olla tavallaan miellyttävin tempo.

Ohessa linkki artikkeliin , josta näitä tietoja imuroin. Suomenkielellä on saatavana mr. Blomqvistin ansiosta mielestäni hyvä video nimenomaan tangon eri tyyleistä. Kaikki eivät kuitenkaan halua hyväksyä hänen oppejaan, vaan painottavat mieluummin omia näkökantojaan tanssimisesta.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu