TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Jos ei kestä pakkeja, ei kestä elämääkään... (Tapani 2004-12-15 16:30)

Pakittamisen motiiveista

Tapani
2004-12-16 23:00

- Turha ylpeys ("en minä tuollaisen kanssa, liian ruma/vanha/huono")

- Ilkeys ja halu loukata (vrt. kostan koko miessukukunnalle tämän yhden kautta)

- Vallanhalu (ks. kiusaaminen)

- Oma huono itsetunto (menee varmaan yhteen tuon turhan ylpeyden kanssa)

- Oma suppea kokemusmaailma ("emmä voi oman isoisän ikäsen kanssa...")

- Hakijan haettavalle riittämätön tanssitaito (menee osittain päällekkäin turhan ylpeyden ja huonon itsetunnon kanssa)

Huonoja syitä.

- Hakijan humalatila

- Haettava on juuri poistumassa

Hyviä syitä.

- Hakijan huono hygienia

Hyvä syy ääritapauksissa, eli jos esimerkiksi on vaara että hygienia on niin huonoa että se tarttuu tanssiessa itseenkin. Tämä on erittäin harvinaista. Pakkien sijaan ehdotan tanssimaan lähtemistä ja hygieniasta huomauttamista. Luultavasti hakija joko loukkaantuu eikä hae enää tai sitten tekee hygienialleen jotain mikä on kaikkien etu.

- Haettavan väsymys (vaikka on hakurivissä)

Minusta pieni synti jos pakittaja istuu eikä tapahdu mitään ihmeparantumista jonkun muun hakijan kohdalla. Muussa tapauksessa normaalikokoinen synti.

- Haettava ei osaa kyseistä tanssia vaikka on hakurivissä

Ei ole syy pakittaa kun haettava kerran on hakurivissä. On kuitenkin kohteliasta mainita asiasta ja antaa hakijalle mahdollisuus perääntyä.

- Haettava on sopinut tanssivansa tämän tanssin jonkun muun kanssa

Tässä tapauksessa ei minusta ainoastaan saa vaan pitää pakittaa. Ei pitäisi kuitenkaan seisoskella odottavan näköisenä hakurivissä vaan mielellään jossain muualla.

- Hakija on osoittautunut limanuljaskaksi (lääppii, ehdottelee)

Saa pakittaa jos käytös on oikeasti törkeää. Ihmisten käsitykset törkeästä limanuljaskakäytöksestä kuitenkin vaihtelevat, joten pakittamisen syy on hyvä saattaa limanuljaskan tietoon jotta hän saa tilaisuuden korjata käyttäytymistään ainakin kyseisen henkilön kohdalla. Vaihtoehtona pakittamiselle varoita limanuljaskaa kohteliaasti sopimattomasta käytöksestä hakutilanteessa tai ennenkuin tanssi alkaa. Jätä lattialle jos ei uskonut.

- Hakija on osoittautunut jutuiltaan omituiseksi, ahdistelevaksi tai pelottavaksi (menee osittain päällekkäin haettavan suppean kokemusmaailman kanssa, ei osata olla luontevasti hiukan erikoisempien persoonien kanssa)

Ei minusta syy pakittaa etiketin puitteissa, mutta ääritapauksissa haluat ehkä rikkoa etikettiä tämän kerran. Näytä hapanta naamaa ja pakita jos alkaa hakea enemmänkin illan aikana.

- Hakija on haettavalle muualta epämiellyttävistä yhteyksistä tuttu (esim. naapurin mies jonka tiedetään hakkaavan vaimoaan tai saaneen raiskaustuomion)

Hyvä syy jos kyse on henkilökohtaisesta suhteesta, eli miehestä joka on entinen raiskaajasi tai hakkaaja-aviomiehesi. Huono syy muuten, mutta ääritapauksissa haluat ehkä rikkoa etikettiä. Jos riittää pokkaa suosittelen lähtemään vaimonhakkaajan kanssa tanssimaan ja haukkumaan sen sitten lyttyyn. Tuomionsa istuneita rikollisia ei tulisi mielestäni syrjiä jos he eivät anna siihen jotain muuta aihetta. Jos ihmisille ei anna tilaisuutta olla taas normaaleja kunnon kansalaisia niin rikollisiksi he herkästi jäävätkin.

Yksi syy lisää:

- Kosto. Hakija on aikaisemmin antanut aiheetta pakit sinulle tai jollekulle muulle, ehkä ystävällesi.

Hyväksyn mutten suosittele. Kyse oli ehkä väärinkäsityksestä ja alkuperäisellä pakittajalla olikin hyvä syy. Tai sitten hän on parantanut tapansa. Säännölliselle aiheetta pakittajalle saa minusta kuitenkin antaa vapaasti pakit, koska hän on itse hylännyt etiketin noudattamisen.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu