TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Onko miehissä hyviä viejiä? (Julia 2004-12-14 0:17)

Erään kuvion/liikkeen vienti, kysymys :-)

Tapani
2004-12-14 18:53

Se vienti? :-)

Tehtävä on kompa. Vientiä ei käytännössä ole; mies vain yksinkertaisesti nostaa kädet naisen pään taakse. Koska mies ei yritä saada naista tekemään mitään muuta hän ei myöskään vie mitään muuta. Miten viedään se, että nainen ei tee mitään? Siten, että ei viedä mitään. Tämä tuottaa useille naisille vaikeuksia, varmaankin siksi että on vaikea erottaa toisistaan vientiä joka on mitäänsanomatonta siksi että se on huonoa ja vientiä joka on mitäänsanomatonta siksi että mitään liikettä ei yritetä välittää.

Käytännön tanssissa tämän kuvion vieminen vaatii, että nainen osaa seurata miehen pressiä. Jotta nostaminen pään taakse onnistuu miehen on pystyttävä tarvittaessa kuolettamaan pressi ja saatava naisen käsi liikkumaan rennosti riippumatta naisen vartalosta, eli nimenomaan eri tavalla kuin yleensä. Kuvio itsessään on todella helppo mutta jos siinä käytettäviin periaatteisiin ei ole törmännyt niin se sotii selkärankaan iskostuneita toimintamalleja vastaan.

Eli kyse ei ole oikeastaan siitä miten tämä kuvio viedään vaan siitä miten se seurataan. Ei sillä että etteikö mies tarvitsisi taitoa tätä kuviota käyttäessään, sillä vaikka tämä kuvio on naurettavan helppo on miehen vietävä ne kaikki muut kuvio hyvin jotta nainen tunnistaa eron eikä hänen tarvitsisi turvautua arvailuun ja automaatioon.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu