TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Pakit??! (Andreas 2004-12-13 15:22)

Pakeista

Tapani
2004-12-14 18:12

Miksi ihmisen loukkaamattomuutta tässä asiassa ei haluta kunnioittaa? Miksi ihmisen itsemääräämisoikeus halutaan näin henkilökohtaisessa ja intiimissä asiassa sanella ulkoa päin?

Toki jokainen saa valita kenen kanssa tanssii. Mutta. Mitäs ajattelisit naisesta, joka kuuluttaa suureen ääneen, että häntä saa hakea kuka vain, ellei nyt ole ihan kännissä tai vastaavaa, ja sitten kun periaatteessa kelpo mies tulee hakemaan, nainen sanookin, että en minä kuitenkaan sinun kanssasi halua, kun olet vanha/huono/muuten epäkelpo? Pointtina tässä on siis se, että jokainen nainen joka hakurivissä seisoo todellakin kuuluttaa kaikille tälläistä viestiä ja sen vuoksi pakittaminen on epäkohteliasta, ei siksi että naisella ei olisi itsemääräämisoikeutta.

Minua itseäni pakittaminen ei häiritse. En edes loukkaannu verisesti ja pane naamaa muistiin välttääkseni kyseistä naista loppuelämäni. Pakittamisen välttäminen on minusta kuitenkin varsin hyvä juttu lavatanssien jatkumisen kannalta koska se madaltaa uusien miesten mukaantulokynnystä edes hiukan. Lavoille uskaltautuminen voi olla aluksi tyly kokemus muutenkin ilman, että naisilta saa vielä pakkejakin. Toki naisillakin voi olla ja usein on rankkaa, mutta valitettavasti miehistä on kuitenkin kovempi pula, ja suuri osa naisten kärsimyksistä lavoilla johtuu nimenomaan miespulasta, joten toimiminen tavalla joka karkoittaa miehiä kalahtaa pitemmän päälle omaan nilkkaan.

Lavatanssien kukoistaminen on meidän kaikkien etu, joten mielestäni kaikkien osapuolten tulisi minusta pyrkiä niiden menestystä edistämään. Tämä koskee sekä miehiä että naisia. Sen lisäksi että naisien olisi hyvä välttää pakittamista miesten tulisi omalta osaltaan välttää sellaisia hakemisia joissa naista alkaa pakkien antaminen ajatuksena viehättää. Pitäisi vähän tarkkailla naisten sanatonta viestintää ja hakea niitä, jotka ovat hakemisesta todennäköisesti mielissään. Tanssinhan on tarkoitus olla hauskaa molemmille.

Kaikki ihmiset eivät ole sosiaalisesten käänteiden mestareita. Jotkut ovat toisinaan töykeitä joko luonnostaan tai ajattelemattomuuttaan, ja jotkut ovat taas herkkiä vetämään sen kuuluisan herneen nenäänsä. Toisten käytöstä kohtaan ei minusta pitäisi olla liian ankara koska kaikilla meillä on omat puutteemme. Tullaan mieluummin itse puoliväliin vastaan.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu