TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tuo noin vienosti (Humppis 2004-12-02 13:51)

Seuraako daami vientiä?

Hambi
2004-12-03 18:32

Minusta alle puolet keskittyy eri syistä viennin seuraamiseen niin heikosti, että siitä on tanssillista merkittävää haittaa. Näiden kanssa mennään helpoimman mukaan ja koetetaan saada mahdollisimman paljon irti tanssin sosiaalisesta puolesta. Ehkä se 10% on sellaisia, jotka sillä hetkellä ovat riittävän virkeitä jaksaakseen kunnolla keskittyä ja nauttivat tanssimisesta kanssani niin paljon että käyttävät henkistä energiaansa jatkuvaan tarkkailuun mutteivät kuitenkaan ole niin innoissaan että hermostuksissaan ennakoisivat.

Taitaa ainakin minun kokemusteni mukaan seuraaminen mennä suunnilleen viennin mukaan. Kuvittelisin, että noin 10% kappaleista jaksan innostua niin paljon että vien mielestäni hyvin lähes koko ajan. Lopuilla kappaleilla tulee jossakin määrin löysäiltyä viemisessä, minkä tietysti daami voi paikata olemalla tarkkana. Silloin pitäisi tietysti edes yrittää kiittää keksimällä mielenkiinnottomaankin kappaleeseen jotakin herkkuja.

Someron tangokisoja katsoessani näytti siltä, että ylivoimaisesti suurin osa pareista A- ja B finalisteja lukuunottamatta ei jaksanut tanssia edes toisen tangon puoleen väliin täysillä, vaan tanssittavan tangon persoonallisuus ropisi tanssista jo huomattavasti aikaisemmin. Tämän jälkeen kyllä edelleen tanssittiin tangoa, mutta se olisi voinut olla mikä tahansa samantapainen kappale. Jos kilpailijatkaan eivät jaksa kahta kappaletta, on kai kohtuutonta vaatia että satunnaisesti harrastavat jaksavat keskittyä monta tuntia peräkkäin.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu