TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Aamulehdessä artikkeli (Ruusuneito 2004-11-26 8:50)

Lähi- vs. kädenalitanssi

Päivi
2004-11-29 20:31

Minä: "Mieluummin tanssin hyvää foksia kuin keskinkertaista kädenalittelua!"

JTH: "Tarjotakseen sinulle vastaavan nautinnon foksissa, kuin nuo 70% tarjoaa kädenalituksissa, täytyy kuulua foksitaidoiltaan tuohon 15% joukkoon."

Noniin, kiireessä kirjoitin, kauhean tarkkaa matemaattista analyysiä en ehtinyt lauseeni pohjaksi suorittaa. Mutta! Nämähän ovat makuasioita! Gaussin käyristä en ymmärrä mitään, mutta sen tiedän, että on kymmeniä sellaisia miehiä, joiden kanssa foksaaminen on _minusta_ paljon antoisampaa kuin "tsaivaaminen"... Sillä ei ole mitään merkitystä, mihin taitokategoriaan/oihin joku _muu_ heidät esim. gaussin käyrän perusteella sijoittaisi!...

(Tokikin täytyy tähän väliin todeta, että kyllähän ne kaikkein mieluisimmat kädenailtanssittajat ovat usein myös niitä kaikkein miellyttävimpiä lähitanssittajia!...)

Musiikista meinasin myös tuohon kommenttiini jotain mainita, mutta jätin sen ajan puutteen vuoksi. Lyhyesti: Minusta on ihan kiva tanssia välillä nopeitakin ilman kädenalitteluja! Ei foksin tarvitse välttämättä olla = tylsää!

Välillä potuttaa rankasti, kun joku kädenalitansseja tanssimaton ihana foksaaja, haettuaan minut jollekin vauhdikkaalle kappaleelle (NAM!), alkaa harmitella, kun "pilaa" minulta hyvät tsaivit! Eikä usko, vaikka kuinka vakuuttelen!

Mutta miksi siis tuon alkuperäisen kommentin kirjoitin? Siksi, että edes palstalaiset hoksaisivat, ettei se, että viedään kädenali, ole swingtanssijanaiselle (tai ainakaan minulle!) mikään portti tanssiautuuteen, vaan miellyttävä tanssi ylipäätään! Eli uskaltakaa tanssia myös lähitansseja, eri tempoisiin kappaleisiin! Niillä nainen 'hurmataan'!

Kirjoittajan avainsanat: swingtanssit, kädenalitanssit

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu