TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Naisille lisää duunia sylitanssin alkeiskursseilla (Hambi 2004-11-25 12:40)

Naisille lisää duunia sylitanssin alkeiskursseilla

Päivi
2004-11-26 14:48

Asiaa kirjoittelet!

"Jotta oikeasti opittaisiin, olisi daamin maltettava odottaa vientiä kuin ei tietäisi, mitä on tulossa. Se, että nainen odottaa vientiä, on ehdoton edellytys sille, että se vienti voi ylipäätään kehittyä."

Tämän asian kanssa olemme parini kanssa joskus ongelmoineet: Missä vaiheessa kuvion opettelua naisen pitäisi lopettaa _kuvion_ opettelussa auttaminen (eli itsenäisesti liikkuminen) ja siirtyä _viennin_ opettelun auttamiseen (eli seuraamiseen)! Mieshän ei voi viedä kuviota, ennen kuin on hahmottanut millainen kyseinen kuvio on!

Mutta juu, ongelmallinen on tosiaan tämä asia, oppia tunnistamaan, missä vaiheessa kuvion (yms.) opettelua mies on valmis siirtymään (myös) kuvion viennin opetteluun. Oman parin kanssa tuo on ehkä vielä mahdollista oppiakin, mutta sitten on vielä ne kaikki muut!

"Pahimmassa tapauksessa, joka on valitettavasti enemmän sääntö kuin poikkeus, nainen suorittaa tanssikursseilla koreografian pätkiä täysin itsenäisesti saatuaan mieheltä merkin suorituksen aloittamisesta."

Lääkkeeksi tähän (sälytän siis vastuuta tässä myös miesten niskoille), suosittelisin, että ne miehet, jotka kokevat jo kuviot hallitsevansa, ottaisivat vietäviltään heti alkuun "luulot pois" eli eivät lähtisi laisinkaan suorittamaan sitä koreografiaa, vaan sijoittaisivat uudet kuviot satunnaiseen järjestykseen, lisäyksenä vielä jotain muita kuvioita.

Toisaalta, koreografioista on kuvioiden harjoittelussa myös hyötyä. Ne mm. varmistavat, ettei mies laista niitä itselle haasteellisempia kuvioita. Toiseksi, daamien on koreografiasta helpompi tunnistaa harjoittelun alla olevat kuviot ja kiinnittää näin huomiota juuri noiden kuvioiden suoritustavan yksityiskohtiin, sekä miehen että myöskin omalta osalta (koska kyllä naisillakin on kursseilla muutakin opittavaa kuin seuraaminen ja vaikkapa jalkatekniikka).

Tällaisia jatkomietteitä kirvoitti näköjään tämä kirjoitus.

Kirjoittajan avainsanat: vienti, seuraaminen, koreografia, tanssin opettelu, kuviot

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu