TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Naisille lisää duunia sylitanssin alkeiskursseilla (Hambi 2004-11-25 12:40)

Voisiko tanssin opetuksen aloittaa tanssista!?

Päivi
2004-11-26 13:24

Tärkeästä aiheesta kirjoittelee Hambi ja Palomita!

Minua(kin) on jo pitkään vaivannut se, kuinka perusaskel- ja kuviokeskeistä (erityisesti) alkeis- ja jatkotason opetus on! Toki sillä tavalla saadan nopeammin jotain konkreettista käytettävää tanssilattialle, tunne että osataan jotain, mutta väittäisin (minäkin), että sitä kautta on pidempi tie HYVÄKSI, miellyttävän tuntuiseksi, tanssijaksi!

Olen mietiskellyt, olisiko mitenkään mahdollista alottaa tanssin opetusta TANSSIMISESTA, askelmerkkien ja kuvioiden sijaan! Aloitettaisiin musiikin kuuntelemisesta ja kuulemisesta, siihen eläytymisestä mielen tasolla tai jopa fyysisesti (hm, vaatii alkuun kyllä aika paljon suomalaiselta...), alettaisiin hakea sitä musiikin rytmiä liikkuen, tutustuttaisiin vartalon käyttöön, kontaktiin, opeteltaisiin viennin/seuraamisen tekniikkaa, ehkä vähän askel/liikkumistekniikkaa, jne. ja vasta sen jälkeen käytäisiin (lajin niin vaatiessa) tarvittaessa perusaskelien ja kuvioiden kimppuun, painottaen kuitenkin opetuksessa koko ajan sitä, mikä on tanssissa olennaista; musiikin ilmentämistä ja miellyttävää kontaktia!

En tiedä sitten onko tämä liian pitkä tie, kyllästyisikö/pelästyisikö liian moni.

Väittäisin kuitenkin, että (miehillä) viimeistään puolen vuoden päästä eroavaisuus oppilaiden tanssin miellyttävyydessä olisi tällä ei-tavanomaisella tavalla oppineiden hyväksi! (Naisilla jo paljon aikaisemmin!)

Kirjoittajan avainsanat: alkeet, opettelu, tanssikurssit, tekniikka, vienti, seuraaminen, aloittelija, tanssin opetus

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu