TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssi pelinä, osa 2 (Tutti Frutti 2004-11-22 10:50)

ennakointi seuraamisessa??

HNN
2004-11-23 13:09

Rytmin mukainen tanssiaskel on siirtyminen tasapainoasennosta seuraavaan tasapainoasentoon.

Tasapainoasennossa vartalon paino on yhden jalan päkiällä niin, että kantakin koskettaa lattiaan ja liikkuva jalka on tukijalan rinnalla.

Tanssissa lattian suuntainen ponnistus askeleen alussa on tehtävä niin, että sillä päästään seuraavaan tasapainoasentoon, ei vajaaksi eikä yli.

Naisen tulee ”odottaa” tasapainoasennossa, mihin suuntaan viejä horjuttaa tasapainon ja viejää myötäillen ponnistaa itsensä hallitusti seuraavaan tasapaino asentoon.

Jos ajattelee askelrytmityksen kuvioiden askelten mukaiseksi, liikkuu kahden jalan tasapainosta seuraavalle askeleelle kahden jalan tasapainoon, mikä tekee viennin ja seuraamisen vaikeaksi.

Taakse askelissa tulee huolehtia, että kanta kosketta lattiaan vasta, kun liikkuva jalka on tukijalan rinnalla. Kanta laskeutuu vähitellen liikkuvan jalan lähestyessä sitä. Jos kanta laskeutuu liian nopeasti, taaksepäin liikkuva vetää ja vartalot irtoavat toisistaan.

Hitaalla eteenpäin askeleella kanta koskettaa nilkka ojennettuna ensin lattiaan ja koko jalkapohja välittömästi sen jäkleen.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu