TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Lavoilla vaadittava tanssitaito (Tutti Frutti 2004-08-10 15:35)

Jalan vaihto ja vaihtoaskel

HNN
2004-11-23 11:32

Jos marssitaan tai kävellään samaan tahtiin ja joku on väärässä tahdissa astuen oikealla jalalla, kun muut astuvat vasemmalla jalalla, askelta voi vaihtaa ottamalla kaksi nopeaa askelta, kun muut ottavat yhden askeleen, tai ottamalla kaksi peräkkäistä askelta samalla jalalla, esim. hyppäämällä toisen.

Tanssin vaihtoaskel on kaksi peräkkäistä nopeaa askelta niin, että vartalon paino käy kevennettynä toisen jalan päkiällä ja toinen askel tulee päkiä edellä lattiaan. Suoria eteenpäin nopea-nopea askelia voi ottaa niin, että kävelee kuvitellen toisen jalan olevan kipeytynyt niin, että se ei kestä vartalon koko painoa. Tai jos toisessa kengässä on pieniä kiviä, joutuu kävelemään nopea-nopea askelilla. Tästä johtuu, että yksittäistä nopeaa askelta ei voi olla. Silloin joutuisi jäämään ylös tasapainoon ”kipeytyneen” jalan päkiälle, mikä ei ole mahdollista.

Nopea-nopea askeleen voi myös kuvitella olevan kävelyä yhdellä jalalla, jossa toinen jalka tasapainottaa ja keventää askelta, muuten se olisi hyppelyä yhdellä jalalla.

Tavallisimmin nopea-nopea askelta käytetään tanssin käännöksissä.

Seniorin kuvaus:

"Askel eteen painollisena (1) - askel viereen lähes painottomana ja nousten 1. jalan päkiälle (ja) - laskeutuen alas ja paino kokonaan 1. jalalle (2) - ja sitten aloittava jalka vaihtui."

on tyypillinen hidas, nopea-nopea askellus nousuineen ja laskuineen, mitä käytetään kaikissa tansseissa.

Foksia, tangoa ja muutakin tulisi tanssia vaihtelemalla askelluksia HNN, HHNN ja jopa HHHNN peräkkäin ja mielivaltaisessa järjestyksessä rytmin eri nopeuksilla, silloin tanssi ei ole yksitoikkoista.

Jiven askellushan on HNNHNNHH,HNNHNNHH ja cha-cha:n HHHNN,HHHNN joten variaatiot ovat sinällään tuttuja, vaihtoaskel(NN) ja välillä erilaisia määriä hitaita askelia.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu