TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Lavoilla vaadittava tanssitaito (Tutti Frutti 2004-08-10 15:35)

Foksin ja tangon ero?

HNN
2004-11-21 15:03

En tiedä foksin ja suomalaisen tangon eroista, koska en ole löytänyt kummastakaan kirjoitettua määritelmää.

Yleensä tanssissa liikutaan musiikin mukaan, mistä tulee suurin ero.

Foxtrotissa ko. tanssin sääntöjen mukaan jonkin osan liikkuvankin jalan jalkapohjasta tulisi aina kosketta lattiaa. Jos jalka nousee lattiasta on se on tekniikkavirhe, kuten yleensäkin tansissa.

Suomalainen tango voi olla laahustavaa ja tunteellista, mutta varsinainen tango on terävämpää liikkeiltään kuin foxtrot. Tangon askel eroaa muista tansseista niin, että askelen ollessa pisimmillään askelta venytetään vielä, jolloin liikkuva jalka pyrkii nousemaan, minkä jälkeen putoaa terävästi lattiaan.

Tangossa ei ole nousuja ja laskuja. Askeleen ollessa pisimmillään jalat ovat suorassa ja vartalo alhaalla. Sama taso säilytetään tanssin ajan, joten polvien tulee koukistua jalkojen lähetessä toisiaan, jotta vartalo ei nousisi. Polvien koukkuisuus ei ole itsetarkoitus, vaan koukistuksilla ja ojennuksilla eliminoidaan nousut ja laskut.

Kilpatanssioppaissa tangon askelrytmi on useimmiten hidas, nopea-nopea, joten tanssien ero ei ole niinkään askelten vuorottelussa vaan musiikin mukaisessa liikkumisessa ja jossain määrin askeltekniikassa.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu