TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Aamulehden yleisönosasto 3.11. (Saana 2004-11-03 21:36)

Aamulehden yleisönosasto.. lisää löylyä

Jitterbug
2004-11-04 15:34

Olen tässä aika lailla samaa mieltä. Olen sen huomannut, että r'n'b ja swing-musiikkia ei lavoille tule. Sekin musiikki mikä on vähän sinnepäin, voi olla ylinopeaa (eli on useimmiten pakko tanssia fuskuna (koska balboaa (joka on nopealla tosi mukava sekä lähi- että avoimen otteen tanssi) tanssii vielä niin harva nykyään)). Hitaampia swing-tyylisiä biisejä ei taas useimmiten lavoilla ymmärretä mennä muuten kuin foksina, eikä ehkä myöskään haluta erottua tästä joukosta. Melko harvoin sopivaa swing-musiikkia tulee lavoilla.

Minusta olisi aivan mainio idea pitää erikseen swing-tansseja, jolloin kaikki jenkki-, kädenali- ja helikopteritanssijat voisivat tanssia sydämensä kyllyydestä häiritsemättä ja ärsyttämättä muita.

Näitä swing-tanssejahan on jo jonkin verran ollutkin, mm. Tampereella oli Tanssi-talolla viisi kertaa Ewa Kaarelan swing-tanssit. Silti lattialle sopi hyvin niin foksaajia kuin swing-tanssijoita. Musiikin tempo ja tyyli oli mukavan vaihtelevaa, mutta laatu pysyi koko illan samana: rock/swing.

Samoinhan on muidenkin "erikoislajien" kohdalla: salsaporukka tanssii omissa bileissään, ja argentiinalaista tangoakaan ei voi säännöllisesti odottaa kuulevansa lavoilla. Tietääkseni Tampereella on ainakin kerran kuussa Laternassa arkkutanssit, salsabileet on Teerenpelissä kerran viikossa. Luonnollinen jatkumo olisi pitää vastaavanlailla omia swingbileitä.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu