TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Aamulehden yleisönosasto 3.11. - vastine ? (Mujeril 2004-11-03 17:58)

Aamulehden yleisönosasto 3.11.

Tapani
2004-11-04 1:28

Kirjoituksessasi oli paljon asiaa. Kommentteja muutamaan yksittäiseen kohtaan:

c) esiintymään muille, millä tarkoitan, että keskitytään omaan tanssiin enemmän kuin tilan hallintaan ja muiden ihmisten huomiooon ottamiseen

Hassu määritelmä esiintymiselle minusta. Jos joku keskittyy liikaa omaan tanssiinsa eikä huomioi ympärillä olevia ihmisiä se on toki huono juttu, mutta toisesta ääripäästä kuin esiintyminen. Tämä esiintymisjuttu yleensäkin on hankala asia korjata jenkkitanssien kohdalla koska näiden tanssien luonteeseen kuuluu että ne ovat näyttäviä jos niitä tanssii vähänkään paremmin. Joten aina tulee olemaan ihmisiä jotka tulkitsevat että jenkkitanssijat ovat lavalla esittelemässä muille taitojaan vaikka olen varma että monia se ei voisi tosiassa vähempää kiinnostaa.

e) vaatimaan jenkkitanssimusiikkia orkesterilta liian paljon

Minulla on tähän parannusehdotus: valistetaan orkestereita siitä, että tietynlainen musiikki voi olla mainiota jenkkitansseihin vaikka se olisi hidasta.. Tässä voittaisivat molemmat osapuolet: jenkkitanssijat saisivat tanssia välissä kädenalitansseja muutenkin kuin nopeisiin kappaleisiin ja sylitanssien kannattajat voisivat tanssia onnellisina samat kappaleet vaikka foksina.

Paikalla oli muutamia jenkkitanssijoita parista lajiseurasta. Orkesteri lähti heidän pyyntöihinsä mukaan ja niinpä eräässä vaiheessa tuli 4 jiveä peräkkäin. Lattia tyhjeni.

Tämä oli tietysti ikävä tapaus eikä ihmetytä yhtään jos jotakuta perinteisiin tansseihin keskittyvää harmittaa pahasti jos tuollaiseen törmää. Laittaisin silti suurimman osan vastuusta orkesterin harteille. Heidän ammattitaitoonsa tulisi kuulua toiveiden toteuttaminen harkitusti ja muut tanssijat huomioonottaen.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu