TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Mielipide Aamulehdessä BW:stä (29.10) (Mujeril 2004-10-29 7:23)

Mielipide Aamulehdessä BW:stä (29.10)

Jitterbug
2004-10-29 11:29

Olipa mielenkiintoa herättävä kirjoitus.

"Tanssijat ovat käyneet jonkin kurssin ja opetelleet muutaman kuvion,jota he toistavat vuoron perään kaavamaisesti. Kaikilla ei näytä olevan edes rytmitajua."

Jos näin on, niin tämä on kyllä valitettavaa. Kaavamaisuus kun ei sovi swingtansseihin mitenkään. Rytmitajuttomuutta riittää kyllä varmasti muissakin lajeissa vähintään yhtä paljon, tuskin se on mitenkään boogareiden erikoisominaisuus.

"Pitäisikö noille sätkyttelijöille rajata oma alue?"

Miksei. Aina parempi kun saisi hyvin tilaa tanssia, häiritsemättä ja ärsyttämättä muita.

"Entiseen aikaan -pari vuosikymmentä sitten- oli kaikilla tanssipaikoilla voimassa sellainen sanaton sopimus,että parhaat tanssijat kiersivät lavaa reunoja pitkin.Vasta-alkajat tai muuten heikommin tanssivat pysyivät keskilattialla. Nyt boogie woogien ja lavajiven(fuskun) tanssijat pakottavat heikompiosaiset lavan reunalle,missä he sitten pyörivät parempien tanssijoitten tiellä. Amerikkaan kumartaminen on mennyt liian pitkälle. "

Se oli entisaikaan se. Jos ihmiset tykkäävät tanssia swingtansseja, se on hyväksyttävä ja siihen on sopeuduttava. Ongelmia tietysti tuottaa tilanpuute. Erityisesti swingtanssijoiden tulisikin aina huomioida mahdollisimman pitkälle muut tanssijat, koska kyseiset tanssit vievät eri tavalla tilaa. Varmasti aiheuttaa pahaa verta, jos törmäilee muihin holtittomasti. Jos kuitenkin vahinko sattuu, onneksi tilannetta pystyy vielä korjaamaan: pyytämällä anteeksi.

"Eniten vierastan valssin tanssimista boogina.Se on jo sivistymätöntä."

Hmm, miten valssin voi tanssia boogina? Voisiko joku valottaa jos tietää. Valssin rytmi on mielestäni suht hankalasti sovitettavissa boogiksi. Toki valssia voi mennä kädenalikuvoilla, mutta niin että jaloissa säilyy kokoajan valssin rytmi. Sanoisin sen olevan silloin swing-valssia, mutta en ainakaan boogia.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu