TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Lällärimeininkiä Huvitörmällä (Jell0na 2004-10-26 14:32)

Lällärimeininkiä Huvitörmällä

Erkki Räsänen
2004-10-27 11:25

Kiitos rehellisestä purkauksestasi, Jellona. Leijona täältä ei voi olla vastaamatta.

Orkesterini on nykyisin Humidor.

Red Bull -vihjauksesta sanon, että minä ja ryhmä nautimme keikoilla väliajallla kahvia. Viinaa kyllä osataan juoda, siviilissä. Absinth on oma suosikkini. Keikalla en sille oikein jaksa lämmetä, olen nimittäin joskus laulanut päissäni "ansiokkaasti" karaokea. Taisi olla Kohtalokas samba, Joensuun Rantakylän "pellen baarissa".

Hiihtoa harrastan, toki toki. Enkä aio sitä lopettaa, usein kuulee puhuttavan "seipään nielleistä miesartisteista". Mitä tulee yleisön käytökseen, en kyllä yhdy täysin näkemykseesi tuon illan osalta. Porukkaa notkui seinustalla polkkien aikana, muutoin väki tanssi aktiivisesti, ilmeet olivat ok. En ole ylimielinen, mutta lavalta näkee ja kahvilassa on mukava jutella. Hyvä mieli tuntui olevan, ainahan seassa on niitäkin, joilla on huono päivä tms.

Kun orkesteri solisteineen soittaa illan aikana (kuten kirjoitit) tangoja, valssit, humpat, jenkat, foxeja, cha chat, sambat, rokit, (jivet), hitaat valssit oikeassa suhteessa, herää ihmetys, mitä oleellista puuttuu?

Kröhöm: Tangot ovat muuten suosikkini, voimme tarvittaessa soittaa lähes kolmekymmentä tangoa putkeen. Kerran oli teemailta, jossa sen teimmekin.

Tempokysymys on oma lukunsa, näkemyksiä on niin monia. Toinen tykkää nopeammasta "filosofiasta", toinen maltillisesta. Varsinkin polkkien tempo herättää näköjään vääntöä, tälläkin areenalla. Sama koskee volyymia. Itse kannatan ajatusta, että mieluummin liian hiljaa kuin kovaa, olkoon se sitten lällärimeininkiä. Orkestereille tulee herkemmin sanomista kovasta melusta kuin liian hiljaisesta soitosta. Huvitörmällä on konstikasta saada musiikki kuulumaan myös taakse, lipan alle. Jos lisää painetta, edessä olevilta menee kuulo. Paikastakin siis riippuu, miten äänentoisto pelaa.

Kiitos palautteesta, tämä herättää. Yleensä palaute on onneksi kiittävää.

Oli meillä ongelmia, myönnetään. Ehkä tuo keikka ei ollut niitä parhaimpia, taustalla oli yhtä ja toista teknisen puolen asiaa, jotka erityisesti Huvitörmän suuressa salissa meitä koettelivat. Kenties se vaikutti hieman solistinkin hiihtotyyliin, koska normaalisti menen perinteistä. Nyt meinasi puskea päälle modernimpi luistelu. Koetetaan parantaa.

Älä nyt vallan suutu meihin, Jellona! Boikotoida voit, mutta mitä se "hyövää"? Voihan sitä mennä paikan päällä orkesterin ja solistin tykö ja avata suunsa. Se on jopa suotavaa, sellainen tapa auttaisi asiaa parhaiten. Tämän kirjoituksesi satuin huomaamaan ihan sattumalta.

Kuinkahan moni solisti on uskaltautunut tälle leijonien areenalle horisemaan? :)

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu