TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Rahalla saa ja hevosella pääsee... (Julia 2004-10-25 0:34)

Rahalla saa ja hevosella pääsee...

Julia
2004-10-25 0:34

…ajattelin lauantai-illan jälkeen, kun reilun tunnin tanssi-illan jälkeen ajelin kotiin ja mietin, onko tanssiminen kohdallani historiaa tai ainakin kovaa vauhtia siihen menossa. Ikä kyllä suojelee monelta, mutta ei sen nyt tarvitsisi sitä tansseissa tehdä :( Kaakon kulman tanssit ovat usein olleet ihan hyviä. Esiintyjät hyviä, mukavia tanssittajia, tuttuja naistenrivistössä. Alkuvalssille kumarsi kohteliaasti herra ja askeleeni olivat heti esittelyssä hakusessa. Hyvä, ettei sanonut niin kuin joskus joku herra kesken tanssin ”viennissä ei ainakaan pitäisi olla vikaa ??”. Nyt kyllä oli sekä viennissä että vietävän askelissa. Humppa humputeltiin kävellen seuraavan hakijan kanssa ja kun Ä-mies tanssitti parit kappaleet, niin siinä olikin saldo illalle. Sen jälkeen ei yksikään herra lähestynyt tanssiinkutsulla. Ei edes seitsemännellä aallolla. Hyvin jouti kotiin lähtemään.

Kotimatkalla tuli mieleen palstakirjoitukset, jos olisi ”maksullisia, vuokra ? tanssittajia" saatavana. Mitenhän se asia olikaan, leikkiäkö vain ? Mietin jo ilmoitusta vuokrakohteesta: Kymppitanssitaitoinen plus kansalliset tanssit variaatioineen (itsellä taidot kehittymässä ko. lajeihin) hallitseva mies. Iällä, näöllä tai koolla ei ole väliä. Kärsivällisyyttä koko illaksi kerran kuussa…

Pyhäaamun rauha sai mielen tasaantumaan ja kaikki entinen nollalinjalle. Olin ollut väärässä paikassa, nuorten tansseissa. Eihän vika ollutkaan kuin itsessäni. Miksi en käy ikäisteni paikoissa. Kivistön työväentalolla käy senioriväkeä. Tänään Tulipunaruusut. Ilman kummempia odotuksia, sillä tiesin aikaisemmista käynneistä, että herrojen iät vaihtelevat seniori kakkosesta hyvin kunnioitettaviin ikävuosiin. Sitten tanssinkin jalkani kipeiksi ja sydämeni ja sieluni terveeksi eikä vienneissä ollut vikaa. Kaikki haavat on voideltu palsamilla.

Tulipunaruusuilla on oma maineensa, mutta ei moitteen sijaa voinut sanoa (minkä nyt ihan pari kertaa kyselivät mitä sitä haluttaisiin kuulla…). Jos Oinaksen porukan polkat ja sambat olivat edellisenä iltana todella liian nopeat, niin tämä orkesteri soitti kaiken tempossa, jota oli miellyttävä tanssia. Ja masurkat, en muista olisiko joku toinen orkesteri joskus soittanut paremmin.

No, olihan herratanssijoista suurin osa iäkkäämpiä, mutta naisissa on osa melko nuorta. Ja naisia oli paljon, mikä ei nyt ole harvinaista. Olen unohtanut etelässä reissutessani, että minulla on vanhoja tanssituttuja keskeisessä Suomessakin. Eli kun orkesteri soitti useita valsseja , ei harmittanut vaikka minusta tavallisesti riittäisi alku- ja loppuvalssit. Nyt olivat hyviä valsseja ja sama tuttu nuori herra tanssi ne kaikki kanssani ja hitaat valssitkin. Tangoja tuli myös useita ja väliaikamusiikkinakin, jolloin sopi paremmin tanssimaan. Vanha, ei iällä pilattu, tangotuttu tanssi ne kanssani. Eli kaikki jotka hakivat, hallitsivat viennin ja sekin todella vanha herra, puku päällä ja solmio kaulassa. Valitti vain, että kaikki ikäisensä miehet sanovat, että mitä nyt käydä tansseissa, kun kohta haudassa ollaan. Hän vain tykkää tanssia. Askeleet olivatkin arvokkaan varovaiset, mutta tanssiote kertoi, että tanssihistoriaa oli takana.

Niinhän sitä on minullakin ja toivon, että saan sitä kerrytettyä vielä tulevilla vuosikymmenillä. Mutta pinssi-palsta-tanssinet-tansseihin lähteminen vaatii vielä harkintaa.

Kirjoittajan avainsanat: Kuntotalo, Kivistön työväentalo, Tulipunaruusut

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu