TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Mikko Kilkkisen hurjat volyymit Pavilla keskiviikkona 6.10. (Nasu 2004-10-07 11:10)

Mikko Kilkkisen hurjat volyymit Pavilla keskiviikkona 6.10.

Nasu
2004-10-07 11:10

Uskon, että Mikko Kilkkisen ihailijat ovat järkyttyneitä seuraavista kommenteista mutta sen uhallakin:

Kylläpä oli hurjat volyymit Mikko Kilkkisen bändillä Pavilla eilen. Tinnituksen eli korvien soimaan paukahtamisen vaara oli ihan todellinen. Äänen voimakkuuden säätö oli ihan pielessä. Orkesterinkin volyymit oli säädetty aivan liian kovalle mutta erityisesti sitten, kun solisti itse saapui paikalle, laulun voimakkuutta olisi pitänyt laskea reilusti. Nykyisillä laitteilla tämän pitäisi onnistua. Solisti kun ei juuri äänentoistoa edes tuntunut tarvitsevan.

On sääli, että MK on keskittynyt laulamisen sijasta lähinnä huutamiseen. Tulkinnan nyansseista ei voinut puhua, vaan ainoa tulkintakeino tuntui olevan "mahdollisimman kovaa ja korkealta". Valitettavasti seurauksena oli, että laulamisen tarkkuus kärsi ja erityisesti yritykset korkeisiin nousuihin biisien lopussa jäivät pelkiksi yrityksiksi. Ihan tavallinen laulukin kuulosti välillä raakkumiselta ja Mikko-poika lauleskeli luvattoman paljon nuotin vierestä.

Ilmeisesti jonkinlainen yritys tulkita biisejä oli laulaminen omassa rytmissä puoli tahtia orkesteria edellä tai bändistä jäljessä. Erittäin arveluttava, taitoa ja kokemusta vaativa tehokeino, joka ei ainakaan eilen Mikolta onnistunut. Tanssimisen kannalta kyseinen tapa laulaa on erityisen ärsyttävä. Moni hyväkin viejä sekosi askelissaan yrittäessään seurata välillä laulajaa, välillä orkesteria.

Toivottavasti Mikko Kilkkinen saa jatkossa kunnon laulunopetusta. Muuten hieno äänimateriaali menee pilalle ja loistavat mahdollisuudet kehittyä laulavana loppuvat kuin kanan lento! Jouduin pakenemaan paikalta naisten tunnin puolessa välissä. Korvani eivät enää kestäneet. Musiikista huolimatta oli muuten ihan mukavaa, vaikka kurja sää alkuillasta taisi aiheuttaa jonkin verran yleisökatoa.

Kirjoittajan avainsanat: Mikko Kilkkinen, Pavi

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu