TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Minä en osaa mitään (Trickster 2004-10-05 8:22)

Olis sen daamin hyvä jossain vaiheessa seuraaminenkin oppia

Tapani
2004-10-05 16:29

Pitää paikkaansa että ihan silkka seuraaminen ei riitä. Mutta toisaalta en ole samaa mieltä siitä, että naisen on osattava tehtävät kuviot. Tai riippuu siitä mitä kuviolla tarkoitetaan. Yleensä kuviolla tarkoitetaan suhteellisen kokonaista liikesarjaa kuten vaikkapa vasenta käännöstä. Tälläisten pikkutarkka opettelu on naiselle tarpeetonta ja joissain tapauksissa se voi olla haitallistakin jos siitä syntyy naiselle kuva että hän tuntee oikeaoppisen tavan suorittaa jokin kuvio ja jos mies tekee homman eri lailla hän tekee väärin.

Se mitä naisen on osattava on tanssille luonteenomainen tapa liikkua ja tietyt peruspalikat ja niiden soveltaminen. Eli omassa esimerkissäsi naisen ei tulisi mielestäni oppia vasenta käännöstä vaan sen mikä lukko on ja millaisissa tilanteissa sitä voi soveltaa. Toinen hyvä esimerkki on minusta Lindyn charleston-askellus. Sitä on lähes mahdotonta viedä jos nainen ei sitä osaa, mutta naisen ei silti tarvitse opetella ulkoa joka ainoaa kuviota jossa charlestonia käytetään. Kunhan hän oppii kyseisen tavan liikkua mies voi viedä useita siihen perustuvia kuvioita joita nainen ei tunne ennestään jos kummankin taitotaso on riittävän korkea.

Kuviot ovat toki mainio apuväline tälläisten juttujen harjoitteluun. Ne ovat kuitenkin nimenomaan apuvälineitä, eivät päämäärää.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu