TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssinetin "saavutuksia"? (Päivi 2004-09-27 16:32)

"saavutuksia"?

Tapani
2004-09-29 13:46

Se tosiseikka että suurin osa tunnetuista, arvoistetuista, luetuista ja yhteiskunnallisesti vaikuttavista kirjoituksista on miesten tekemiä ei ole mitenkään häpeäksi naisille. Se vain johtuu siitä, että läpi historian miehet ovat olleet vallan kahvassa ja naiset useimmiten enemmän tai vähemmän alistetussa asemassa. Tämä huomioonottaen olisi todella outoa jos näin ei olisi.

Minusta on virheellistä lähteä ajamaan tasa-arvoa pyrkimällä osoittamaan että eroja ei ole. Siinä nimittäin lähtökohtaisesti myönnetään, että ihmisen ihmisarvo riippuu siitä kuinka älykäs ja kyvykäs hänen edustamansa ryhmän edustaja keskimäärin on. Minusta tasa-arvon ajamisessa pitäisi pyrkiä hyökkäämään tätä järjetöntä ajatusta vastaan eikä niinkään hyväksyä se mutta yrittää vähentää sen vaikutusta kieltämällä mahdollisuus erojen olemassaoloon.

Oletetaan, että huomenna saataisiin yhtäkkiä kiistaton todiste siitä, että miehet ovat keskimäärin synnynnäisesti hieman tyhmempiä kuin naiset. Tarkoittaisiko tämä sitä, että miehet ovat oikeutetusti toisen luokan kansalaisia ja kaikki valta jne kuuluu naisille? Ei tietenkään! Oli sitten kyse maan johtamisesta, työpaikasta tai kirjoittamisesta oleellista ei ole mihin ryhmän keskimääräinen edustaja pystyy, vaan mihin kyseinen yksilö pystyy.

Erojen olemassaoloa vastaan taisteleminen on loputon suo. Siinä helposti syyllistyy älylliseen epärehellisyyteen.. Se on myös täysin tarpeetonta. Jos joku pyrkii todistamaan että miesten ja naisten välillä on se tai tämä ero, tai rotujen välillä, tai minkä tahansa ihmisryhmien välillä, niin sille voi viitata vain kintaalla ainakin sen suhteen mitä tulee tasa-arvoon. Ei sillä ole väliä. Heikkous ei oikeuta syrjintää, päinvastoin, eikä ihmisen arvo riipu hänen älystään. Ihminen on sitä mitä hän tekee. Hitler ja Stalin olivat kyvykkäitä, aikaansaavia miehiä. Mutta olivatko he arvokkaita ihmisiä? Tuskin.

Ei kovin tanssiasiaa. Pahoittelen.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu