TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Humppa-ongelma (Rex 2004-09-24 9:26)

Humppa-ongelma

Päivi
2004-09-26 19:08

"Suurin piirtein kaikki parit etenivät, ainakin minun silmissäni, omalla tyylillään. Edes kahta samanlaista askellusta ei tainnut olla."

Olettaisin, että suurin osa tanssi kävelyhumppaa ja sen periaate on hyvin yksinkertainen: tasakävelyä, ykkösiskut (miehen) vasemmalla ja kakkoset oikealla jalalla (ja Åken kurssilla käsittääkseni toisin päin).
Miten nuo askeleet sitten toisiinsa nähden sijoittuvat, riippuu täysin suoritettavasta kuviosta.

"Kysymys kuuluukin, että mikä se suosituin humppatyyli nykyään on?"

Kyllähän se varmaan se kävelyhumppa on, ainakin Etelä-Suomessa. Ja kävelyhumpista eniten tanssitaan kuviohumppaa (=kädenalikuvioita yms.).

Henkilökohtaisesti olen enemmän viehtynyt kävelyhumpan "ei-kuviohumppa"-versioon: perusasento vastakkain, eteneminen vauhdikasta, eteneviä käänöksiä oikealle ja vasemmalle, usein ohiaskelin, mahdollisesti avauksia molemmille puolille (aukeavan puolen ote irtoaa), jne., mutta ei kädenali tai irrallaan pyörähdyksiä.

"Sillä tanssikurssilla jonka hiljattain kävin, ei kyllä opetettu kuin tuo ylempänä mainittu tapa, jota ei käsittääkseni lavoilla käytetä."

Kyllä sitäkin käytetään, mutta ainakin Etelä-Suomessa nykyään aika vähän.
Alkeiskursseilla opetetaan yleensä tuo sambahumppa. Mikä on mielestäni hyvä juttu; kyllä perinteisen humpan osaaminen kuuluu mielestäni joka ikisen tanssinharrastaja yleissivistykseen.

Keskusteluja humpasta löytää lisää palstan avainsanaosaston avulla: Päämenu -> Avansanahakemisto -> Humppa.

Kirjoittajan avainsanat: humppa

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu